Nu cred ca sa existe femeie in lume care nu isi doreste, mai devreme sau mai tarziu, sa se marite. Inainte sau dupa 30 de ani. Mai bine inainte. Macar o singura data. Hai, fie, de cel mult doua ori! Cu un barbat care sa fie al ei si numai al ei. Hai sa fim serioase...

Desi ma incapatanez sa visez in continuare ca atunci cand spui “Da!”, e pentru toata viata, argumentele contra imi intrerup circuitul neuronal. Vrem sa acceptam sau nu, “institutia” matrimoniala nu mai este ce era pe vremuri. Oamenii se despart si se impaca in repetate randuri, ori, mai rau, raman impreuna pentru tot soiul de cauze obscure. Alteori se casatoresc din Dumnezeu stie ce motive: nu ca ne-ar pica greu sa credem ca adolescentele din ziua de azi vad mai usor sufletul cald din inima unui batranel bondoc. Si apoi, mai sunt tot soiul de pasionali care se iau pe “neve”, pe seama alcoolului, ori la indemnul altora.

O fi de vina disperarea. Sau interesul? Compromisul? Nebunia temporara? N-as stii sa spun. Un lucru este insa clar: am fi indreptatite sa nu mai credem in casatorie.

Si totusi...

Nu putine sunt cele care inca se mai viseaza in rochia alba, dansand valsul miresei, ori spunand “Da” cu tot plamanul. Nu putine sunt romanticele incurabile care nu cred, ci stiu ca pot iubi “pana cand moartea ne va desparti”.

Pentru acelea dintre voi care inca mai cred in casatorie am pregatit o surpriza cu totul si cu totul speciala oferindu-va o saptamana intreaga in care vom visa impreuna la rochia alba de mireasa, la nunta si desigur... la mire!


Toate editorialele Kudika »