Dragostea: Joc si joaca

In urma cu ceva timp faceam planuri de maritis. Putin mai tarziu, gandeam ca viata mi s-a terminat, ca nu vreau sa mai iubesc ori sa mai fiu vreodata iubita. Mi-a luat ceva vreme sa-mi revin. Intre timp, am ratat relatii minunate si am scos din sarite barbati grozavi. Acum sunt bine. Au ramas insa polite neplatite. Incep asadar, incetul cu incetul, sa cunosc persoane fantastice, iesite din relatii impanzite cu suparari, care joaca jocuri incalcite intocmai cum jucam si eu. Nu din voie, ci din nevoie. Cautand sa te protejezi, ranesti pe altii. N-as putea sa condamn: si eu am procedat intocmai.

Lacrimi fara rost

In urma cu o luna reintalneam o prietena care pe vremuri era foarte apropiata sufletului meu. Isi cerea scuze cu lacrimi in ochi pentru toate cuvintele dure pe care mi le aruncase atunci cand eram lovita mai grav. A fost nevoie sa ajunga si ea intr-o situatie similara pentru a realiza cat de multa nevoie ai de prieteni cand esti pierduta. Isi amintise de mine in timp ce plangea in pumni. Prea tarziu...

Dupa fapta si rasplata

O prietena indragostita lulea de un barbat insurat a reusit, intr-un final sa-i devina sotie. Barbatul a lasat casa si nevasta din dragoste pentru proaspata iubita numai pentru a o insela la nici jumatate de an de la nunta.

Uit si iert

Un fost iubit ma parasea in uma cu cativa ani pentru o alta. M-a impresionat grozav astazi cerandu-si scuze si spunandu-mi ca recunoaste: a gresit. Eu nu cred ca a gresit, sunt sigura ca soarta avea ceva mai bun planificat pentru fiecare dintre noi.

In viata totul se plateste. Nu imediat. Ci peste ani, cand iti uiti fapta ori il ierti pe cel ce ti-a gresit. E drept si adevarat ca Divinitatea nu lasa nimic neegalat. Pacat ca se intampla prea tarziu. Pacat ca nu stii niciodata pentru ce platesti. Ori afli, insa atunci cand nu mai poti face nimic decat sa plangi, sa regreti, sa juri ca nu vei mai repeta greseala.

Sa spun drept, mi-e dor tare sa ma indragostesc, poate chiar mai mult decat sa fiu iubita. Insa eu stiu si-mi amintesc in taina ca mai am cateva datorii neplatite si-mi este tare teama ca roata vietii se va intoarce impotriva mea exact atunci cand voi fi mai fericita.

Toate editorialele Kudika »