Setari Cookie-uri

Tartine frantuzesti de Craciun

La invitatia Lidl, Bucatarul Petru Buiuca ne-a propus o reteta spectaculoasa de aperitiv pentru masa de Craciun.

Timp de preparare: 15 min.

4 portii

Ingrediente:

  • 8 linguri de branza proaspata de vaci Pilos
  • 4 cepe mici (80 g)
  • 8 cuburi de zahar brun
  • 40 ml vermut sec
  • 8 felii de bacon Pikok
  • mix de piper proaspat macinat
  • 8 felii groase de 2 cm de paine proaspata (bagheta)
  • sare si piper pentru asezonat.

Nota: Ingredientele speciale din aceasta reteta sunt disponibile in magazinele Lidl.

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie bine incinsa punem vermutul, ceapa taiata marunt si zaharul brun. Reducem focul si amestecam incontinuu timp de 10 minute, pana cand vermutul se evapora, zaharul se topeste si ceapa se caramelizeaza.

2. In alta tigaie prajim feliile de bacon, cate 2 - 3 minute pe fiecare parte, pana devin crocante.

3. Ungem feliile de paine cu cate 1 lingura de branza proaspata de vaci, apoi adaugam dulceata de ceapa, feliile de bacon si piperul proaspat macinat.

Citește și:

4. Le servim cat sunt calde!

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.