Setari Cookie-uri

Tips: Silueta intre Sarbatori

Vrem sa fim cat mai frumoase de Sarbatori si de aceea luna decembrie devine, de cele mai multe ori, una de diete si exercitii fizice facute fara prea mult spor dar cu un scop nobil in minte. Ne incurajam totusi la gandul ca vine Craciunul cu toate bunatatile de pe lume din care ne vom putea infrupta fara mustrari de constiinta.

Vrem sa fim cat mai frumoase de Sarbatori si de aceea luna decembrie devine, de cele mai multe ori, una de diete si exercitii fizice facute fara prea mult spor dar cu un scop “nobil” in minte. Ne incurajam totusi la gandul ca vine Craciunul cu toate bunatatile de pe lume din care ne vom putea infrupta fara mustrari de constiinta.

Nu putem uita totusi ca vine si Revelionul cu toate petrecerile lui iar visul oricareia dintre noi e sa arate cat mai bine in noaptea dintre ani. Prin urmare ti-am pregatit 3 metode de a reveni la forma preferata dupa excesele de Craciun din care poti alege varianta ce ti se potriveste cel mai bine.

1. Micsoreaza portiile

Aceasta metoda se potriveste mai ales femeilor dedicate unei vieti sanatoase si constiente ca organismul are nevoie de o multitudine de nutrienti pentru a se dezvolta armonios. Insa o viata sanatoasa mai inseamna si sport. Chiar daca nu ai intotdeauna energia si timpul necesar iti place sa faci miscare, fie ca vorbim de plimbari sau sport, astfel incat e bine ca intre cele doua evenimente de sfarsit de decembrie sa incerci sa iti dedici o parte din timp si acestor activitati.

Cum iti place sa gusti cam din orice iti recomandam sa iti asculti organismul cand vine vorba de ceea ce mananci insa sa limitezi portiile. Prin urmare planul e simplu: redu portiile astfel incat sa nu te simti frustrata de faptul ca trebuie sa refuzi vreo bunatate. Nu conteaza ce alegi sa manaci atata timp cat cantitatea e mica. Acesta este obiectivul tau pentru saptamana dintre sarbatori: mananca cat mai putin din orice. Bea multa apa si mesteca mancarea bine si pe cand sa termini portia deja te vei fi saturat.

Ne dam seama ca nu e foarte usor sa respecti regula portiilor mici in momentul in care esti inconjurata de bunatati insa trebuie sa rezisti tentatiei daca vrei ca rochia de Revelion sa ti se potriveasca perfect.

2. Transforma masa de seara intr-o gustare sanatoasa

Un proverb romanesc ne invata ca micul dejun il mananci singur, pranzul il imparti cu prietenii iar cina o dai dusmanilor. Cu alte cuvinte masa de dimineata e cea mai importanta masa a zilei si ar trebui sa fie si cea mai consistenta deoarece iti ofera energia necesara pentru toata ziua. Cina insa iti aduce un aport caloric pe care nu il mai poti consuma prin urmare e mai bine ca aceasta masa sa fie cat mai usoara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.