Setari Cookie-uri

Tips: Silueta intre Sarbatori

Vrem sa fim cat mai frumoase de Sarbatori si de aceea luna decembrie devine, de cele mai multe ori, una de diete si exercitii fizice facute fara prea mult spor dar cu un scop nobil in minte. Ne incurajam totusi la gandul ca vine Craciunul cu toate bunatatile de pe lume din care ne vom putea infrupta fara mustrari de constiinta.

Acest mod de intretinere a siluetei se potriveste mai ales femeilor active care nu stau nici o secunda. Daca intri in aceasta categorie probabil ca deja ti-ai planificat fiecare minut din vacanta de iarna astfel incat intre petreceri si intalniri cu prietenii nu ti-a mai ramas prea mult timp liber pentru stat degeaba.

Planul de atac e simplu: manaci bine dimineata si la pranz insa seara recurgi la alimente usoare spunand un “nu” hotarat tuturor bunatatilor specifice sarbatorilor. Pentru micul dejun iti recomandam sa nu uiti fructele, lactatele si cerealele. Pranzul trebuie sa fie unul traditional cu un fel unu constand in supa sau legume, un fel principal si desert (preferabil fructe). Pentru cina alege insa sa mananci ceva usor, in special legume si supe. Evita mesele de seara in familie deoarece in astfel de situatii avem tendinta sa mancam mai mult decat in mod obisnuit.

3. Renunta la grasimi si la zaharuri

Acest sfat il adresam petrecaretei careia ii place sa manance, sa bea si sa se distreze. Pentru aceasta adevarata 'bonne vivante' gandul restrictiilor impuse de diete are aer de cosmar. Daca intri in aceasta categorie probabil ca de Craciun te-ai servit din toate bunatatile de pe masa indiferenta la amenitarea calorica reprezentata de acestea.

In conditiile acestea o dieta ce impune micsorarea portiilor nu are nici o sansa de succes: portiile mici nu te pot satura. Prin urmare nu iti recomandam sa mananci mai putin in saptamana dintre Craciun si Anul Nou ci doar sa manaci mai sanatos. Indeparteaza dulciurile si grasimile pentru timpul ramas pana la noul an si efectele se vor vedea cu siguranta.

In plus dupa toate mancarurile grele din care te-ai servit de Craciun, probabil ca deja nu mai esti chiar atat de atrasa de acestea. Organismul si-a facut plinul de dulciuri si grasimi astfel incat acum cere alimente mai sanatoase. Profita de aceasta ocazie pentru a arata cat mai bine de Revelion.

Un articol de Ioana







Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.