Setari Cookie-uri

Ani de liceu

Ma indrept trista si fara vointa catre scoala. Am fost trezita dintr-un cosmar de alarma telefonului meu de fite.

M indrept trist i fr voin ctre coal. Am fost trezit dintr-un comar de alarma telefonului meu de fie. In mediul liceal, dac n-ai mobil, mai ales cu camer foto sau sonerie polifonic, eti varz, eti un nimeni. Multe suferine adolescentine vin din aceste lipsuri i din desconsiderarea pe care le-o arat cei ce au celor ce nu au.

In jurul meu se discut despre imaginea unui profesor cool. Conflictul dintre generaii face din ce in ce mai multe "victime" printre adolesceni, profesori i parini, ins niciuna dintre tabere pare c nu gasete o cale de reconciliere. Elevii vor un profesor modern, sociabil, cool. Profesorii doresc un elev cuminte, disciplinat i asculttor.

- Cel mai cool profesor este cel caruia intr-adevr ii pas de noi, un profesor interesant, atractiv, dar mai ales extrem de placut.

- Hai s fim serioi! Mie imi place profesoara de englez ... e cool. Vorbete cu noi, fumeaz cu noi, merge la chefuri cu noi...

- Profesorul ideal ar fi: iste, glume, plin de via, bun la note, s te lase s copiezi, distractiv, inelegtor i cam atat.

- Un brunet cu ochii albatri... aproximativ 23 ani.. hmm.. cu gandirea lui Madariaga din Rebelde( o telenovele urmarit de adolesceni ).

- Profesoara mea de roman e cea cool: dulce, deteapt foc, poi vorbi orice cu ea. Apreciaz intotdeauna paralele cu orice carte, opinii noi i puncte de vedere dintre cele mai diverse (unele aproape aberante). Rbdatoare, mai trece cu vederea un 3, dar intotdeauna impresia ca nu pentru not invei. Te face s citeti i ce ador la ea e stilul ei atat de uman i accesibil... se leaga de elevi foarte tare. Te cheam din ore doar ca s stai de vorba despre problemele tale personale i s te ajute.
Urc scrile demodate ale liceului cu gandul la multitudinea de pai care le-a atins inaintea mea. In baia fetelor caiva colegi trag cu patima din igar. Ar fi trebuit s fie in clas, la ore. N-au avut chef.

In sala de clasa aceeai plictiseal. Colegii admira noul Ipod al unei colege mai instrite. Muzica este o adevarat pasiune a noastr. Cai dintre noi nu vism la viaa vedetelor? Celebritate, succes, milioane de dolari. E cool s ai un idol, cu atat mai bine dac acesta este Brit sau Lindsay. Afli apoi c au depresii, sunt dependente de alcool, droguri, preocupate pan la obsesie de lookul lor (anorexie, bulimie). i dac sunt idolii ti de ce s nu fii ca ele?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.