Setari Cookie-uri

Bridge - un sport al mintii cu carti de joc

In ultimii ani potentialul bridge-ului de a accede la Jocurile Olimpice a nascut intrebarea: "Este bridge-ul un sport?" Un subiect popular de conversatie. Urmatoarele observatii ar putea sa-i faca pe cei nedecisi sa-si clarifice pozitia.

In cazul unei echipe de fotbal antremanentele in pauzele competitionale, exersarea de scheme si stabilirea unor rutine -sa lovesti ca Beckam, de exemplu- studiind video potentialul oponentilor duce la pregatirea prealabila a meciurilor viitoare. Jucatorul de golf sau de tenis petrece ore in sir exersand rafinarea loviturilor sale. Va reamintiti spectatorul care l-a certat pe Gary Player pentru "o lovitura norocoasa"? "Da", a replicat Gary, " cu cat exersez mai mult, cu atat sunt mai norocos."
Blue Team obisnuia sa genereze si sa joace mii de done inaintea unui turneu. Aproape toate echipele de top din zilele noastre obisnuesc sa "lucreze" din greu intre turnee.

"Pentru a fi un jucator "mare" ai nevoie de rezistenta fizica, o dispozitie agreabila fata de partener si intelepciunea de a recunoaste ca perechea din cealalta sala joaca intotdeauna bine. Agresivitate fata de oponentii care trebuie sa fie invinsi - o agresivitate cordiala-. O masura a fanatismului in acceptarea unei vieti cu adevarat monastice pe timpul campionatelor si rigoarea unei practici constante in pauza competitionala. Adaugati cunostinte de matematica, memoria unui elefant, darul intuitiei si o imaginatie vie. Si da, toate astea ajuta la practicarea unui bridge de calitate." Acestea sunt cuvintele lui Carlo Alberto Perroux, cel mai mare Capitan din istoria bridgeului -capitanul nejucator al Blue Teamului -nota red.-

Aptitudinile de baza ale tuturor sportivilor (barbati sau femei) raman neschimbate, dar calea prin care acestea sunt utilizate este subiectul unor discutii fara sfarsit. De exemplu, echipele folosesc strategii complet diferite cand sunt in superioritate numerica, selectia la club este in functie de "standingul" jucatorilor, iar finalul competitiilor are un rol covarsitor in alegerea strategiilor aplicate. La fel este si in bridge. O echipa care incearca sa recupereze un deficit va trebui sa adopte o strategie diferita.

Prea multe expresii: "Bridge-ul este doar un joc"; ideea ca trebuie privit ca un sport este greu de inteles. Acum, la cel mai mare nivel, concursuri ca aceste Camionate arata ca bridge-ul este intradevar un sport, care impune praguri severe de trecut participantilor si foarte des ii solicita extrem din punct de vedere fizic. Necesitatea pregatirii psihologice nu trebuie neglijata deloc.

Tensiunea fizica din majoritatea turneelor este similara cu cea din multe sporturi, chiar cu acelea care implica "contact". Puteti face o analogie intre bridge si golf, care arata ca o performanta notabila poate fi urmata de un insucces chiar doua zi. Desigur, exista si jucatori de succes care nu sunt in cea mai buna forma fizica -cei care fumeaza sau cei care sunt supraponderali-. Cu toate acestea, eforturile "fizice" in concursuri, in special la nivele inalte, sunt impresionante.

Echipele internationale folosesc acum antrenori diferiti, inclusiv antrenori care raspund de pregatirea fizica, psihologica si de sanatate. Se fac antrenamente inaintea concursurilor importante, si, in afara orelor petrecute la rafinarea sistemului de licitatie, se studiaza numeroase carti de specialitate cu pozitii tipice etc. Multi jucatori fac exercitii fizice zilnic ca parte a pregatirii lor, lucru usor demostrabil.
Aproape doar in bridge cariera unui jucator se poate intinde pe foarte multi ani, nimeni nu s-a oprit sa joace bridge fiindca nu mai putea sa alerge! Experienta este un factor esential, si, intr-un meci dintre doua echipe egale, nu este sigur ca echipa mai tanara va castiga.

Stresul fizic datorat jocului este foarte mare. Multi jucatori au murit de atacuri de inima. Insomniile datorate donelor esentiale jucate mental este un lucru cu care jucatorii de bridge sunt familiari.

Anumiti jucatori au anumite avantaje de pe urma sistemelor complexe pe care le practica, insa, dificultatea de a le intelege si a le aplica este si acesta un factor de departajare. Un jucator care se confrunta cu un sistem neuzual nu poate spera sa joace la fel de bine ca de obicei.

Concentrarea este de asemenea importanta. Majoritatea oamenilor nu se pot concentra mai mult de 45 de minute, deci, avand sesiuni mai lungi de cateva ore, bridgeul cere un efort considerabil.

Dupa fotbal ... Bridge-ul este al doilea ... cel mai popular sport pe Planeta Pamant!
oldwitch
Postat pe 17 Iunie 2010 20:18


Dupa fotbal ... Bridge-ul este al doilea ... cel mai popular sport pe Planeta Pamant!
[/quote]


inteligent da .....................dar popular???????al doilea


de septica ce ne spui??????? hai ca poti
anastasia_m
Postat pe 17 Iunie 2010 21:49
n-a auzit de septica!!
geo_reincarcat_iara
Postat pe 17 Iunie 2010 22:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cunoaste cineva vro sala de dans buna??? 3 De la: eliza0505 22 Martie 2010 13:51
MARIAN cOZMA 1 De la: lucetta 12 Februarie 2009 04:56
2 sufletele 3 De la: diana1981 23 Ianuarie 2009 18:19
scoli de dans 4 De la: pisica_aristocrata23 12 Iulie 2012 12:40
Ai nevoie de un sfat in vreo problema? 4 De la: bestiutza_relouded 10 Aprilie 2009 00:09