Important: Ce se intampla cu toate conturile de Facebook?

Important: Ce se intampla cu toate conturile de Facebook?

Anuntul facut in urma cu putin timp.

Potrivit unor informatii furnizate in ultimele luni de catre Edward Snowden, NSA a avut acces la servere ale unor giganti din sectorul ITC precum Facebook, Google sau Yahoo!, informeaza Mediafax.

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg l-a sunat pe presedintele american Barack Obama pentru a se plange de "amenintarea" pe care o reprezinta pentru Internet practicile Guvernului american, in contextul multiplicarii dezvaluirii unor vaste programe de spionaj, relateaza AFP.

"L-am sunat pe presedintele Obama pentru a-mi exprima frustrarea cu privire la pagubele create de catre Guvern pentru viitorul nostru al tuturora", a anuntat joi Mark Zuckerberg pe pagina personala de Facebook. "Din pacate, se poate spune ca va fi necesar mult timp pentru o reforma reala", a adaugat el.

"Guvernul american ar trebui sa fie un campion (in promovarea) Internetului, nu o amenintare. Este necesar ca ei sa fie mai transparenti cu privire la ceea ce fac, altfel oamenii isi vor imagina ceea ce este mai rau", avertizeaza el.

Furia fondatorului celei mai importante retele de socializare online releva tensiunile tot mai mari dintre sectorul tehnologic si Guvern, in urma unei serii de dezvaluiri despre programe de supraveghere create de catre agentii americane de informatii, ca de exemplu NSA.

Glenn Oswald, un fost jurnalist la The Guardian, a scris miercuri pe site-ul revistei online Intercept despre utilizarea la scara mare a unor virusuri informatice pentru extragerea unor date din retele telefonice sau pe Internet, pe baza unor documente transmise de catre fostul consultant al Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) Edward Snowden. In anumite cazuri, NSA ar fi imitat pagini Facebook pentru a introduce aceste virusuri in calculatoare.

Majoritatea navigatorilor pe Internet si firmelor coopereaza "in vederea crearii unui mediu sigur si transformarii spatiului pe care il impartasim intr-unul si mai bun", subliniaza Zuckerberg.

"De aceea sunt atat de tulburat si atat de frustrat de informatii despre comportamentul Guvernului american. Atunci cand inginerii nostri muncesc fara incetare pentru ameliorarea securitatii, noi ne gandim sa protejam impotriva unor infractori, nu impotriva propriului Guvern", isi exprima el revolta.

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri