Kudika
24 Martie 2014

Cea mai incredibila poveste de viata.

In 2007, Gemma Sheridan si alti doi prieteni au plecat din Liverpool intr-o calatorie lunga. Au traversat Canalul Panama, ajungand in Oceanul Pacific, cu destinatia Hawaii.

Poveste de Craciun: Miracolele exista, trebuie sa le traiesti

Prima parte a calatoriei a fost linistita, insa imediat dupa traversarea Canalului Panama, a inceput o furtina uriasa. Electricitatea de pe vasul lor a fost oprita, iar cei doi prieteni au fost aruncati peste bord de valurile uriase. Gemma a plutit timp de 17 zile pe barca, iar apoi a fost “lovita” de o alta furtuna. In timpul furtunei, femeia a lesinat si s-a trezit (nu stie dupa cat timp) pe o plaja, incojurata de ramasitele vasului.

Iata o mica declaratie a femeii:

In prima ora am avut un atac de panica urias. Nu stiam unde sunt, imi era teama sa fiu singura si ma simteam departe de casa. Mi-a fost foarte greu sa gasesc apa, asa ca a trebuit sa improvizez. Am gasit o sursa de apa, insa curgea o picatura la fiecare 40 de secunde. Mai aveam apa de nuca de cocos, iar atunci cand ploua colectam cata apa puteam.

In primele doua saptamani am stat intr-un adapost facut din resturile barcii. Aveam nevoie de ceva mai sigur, asa ca am gasit un copac urias, care parea perfect pentru o locuinta. Am scos scoarta de copac cu o coaja scoica si mi-a luat 11 zile pentru a construi un adapost. Daca as fi avut un cutit sau o maceta, l-as fi construit in cateva ore.

Dupa abia patru saptamani am reusit sa aprind focul, atunci am fost mai fericita ca niciodata.

Starea psihica conta cel mai mult. In fiecare dimineata faceam cateva exercitii pe plaja, deveneam tot mai puternica si eram mandra de mine. Problema era alta – in mintea mea ma simteam singula si ajunsesem sa cred ca nu voi mai pleca niciodata de pe aceasta sinula. Am facut un semn mare pe plaja, de aproximativ trei metri inaltime, in speranta ca cineva il va vedea… insa cat timp am stat eu acolo, nu am vazut niciun avion.

Intr-o noapte am fost trezita la ora 1 de sunetul unui avion care zbura deasupra insulei. Am crezut ca visez. Am fugit pe plaja tipand si fluturandu-mi bratele ca o nebuna. Avionul a facut cateva ocoale, apoi a aruncat un mic pachet. Inauntru a fost un radio, apa curata, mancare si o trusa mica de prim ajutor. Am pornit radio-ul si am auzit pe cineva vorbind, dupa ani de singuratate. Am vorbit parca o eternitate, apoi am intrebat cum m-au gasit. Raspunsul lor a fost: “Un copil din Minnesota ti-a gasit semnul SOS pe Google Earth.

Nu stiam ce inseamna Google Earth, insa le sunt recunoscatoare pe viata.” – a declarat Gemma Sheridan potrivit SunnySkyz.

Potrivit TheIndependent, povestea este una falsa. Semnul SOS este din anul 2010 si a fost realizat in Kyrgyzstan pentru a pune punct violentei, iar declaratia femeii contine fragmente dintr-un raport al unui exercitiu de supravietuire scris de Ed Stafford.

foto interior si prima pagina: captura TheIndependent

Prieteni adevarati versus prieteni falsi: invata sa ii deosebesti

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: