Video viral: Tu te consideri frumoasa? Clipul care iti arata ca frumusetea nu are varsta

Video viral: Tu te consideri frumoasa? Clipul care iti arata ca frumusetea nu are varsta
Kudika
10 Septembrie 2014

Descopera frumusetea varstei tale.

comunicat de presa:

Pe 9 septembrie a fost Ziua Internationala a Frumusetii.

Sunt Ana, am 46 de ani si sunt frumoasa." O declaratie pe care putine femei o pot rosti cu usurinta, de teama ca vor fi considerate de cei din jur mai putin frumoase, mai putin atragatoare. De fapt, aceasta este perceptia generala, ca doar tineretea este asociata cu frumusetea. Presiunea venita din partea societatii pentru a arata mereu tinere este atat de puternica incat mai mult de un sfert dintre femei se simt judecate de persoanele din jur in functie de varsta pe care o au, conform celui mai recent studiu global desfasurat de Dove*. Acelasi studiu evidentiaza faptul ca doar 10% dintre femei sunt mandre sa-si recunoasca varsta, iar 40% isi ascund adesea varsta reala.

Dove si-a asumat misiunea de a crea o lume in care frumusetea este o sursa de incredere, nu de anxietate. In acest sens, Dove lanseaza o noua campanie construita in jurul unui film ”Tu cati ani ai?” prin care isi doreste sa inspire femeile sa-si sarbatoreasca frumusetea la orice varsta.

Varsta este o sursa de anxietate pentru toate femeile, ce incepe sa se manifeste mai puternic odata cu implinirea varstei de 30 de ani, dar poate fi resimtita chiar din anii adolescentei. De altfel, aceasta este si motivul pentru care campania poarta numele ”Tu cati ani ai?” - intrebarea prin care Dove doreste sa surprinda inclusiv momentul de schimbare, cel in care varsta devine o sursa de anxietate. Filmul subliniaza discrepanta dintre deschiderea si sinceritatea cu care fetitele isi recunosc varsta si reticenta femeilor de a face acest lucru.

Fetele copiaza atitudinea mamelor lor in ceea ce priveste frumusetea si increderea de sine. De aceea este important ca mamele sa-si recunoasca propria frumusete la orice varsta si sa dea exemple pozitive fiicelor lor. Incurajarea femeilor si urmatoarelor generatii sa-si recunoasca frumusetea contribuie la cresterea stimei de sine si la atingerea potentialului maxim.

Evitarea intrebarii despre varsta

Raspunsul la ”acea” intrebare le face pe femei sa se simta nefericite. In momentul in care-si dezvaluie varsta femeile au tendinta sa se concentreze pe aspectele negative asociate cu imbatranirea, ceea ce le alimenteaza sentimentul de anxietate legat de felul in care arata. Atunci cand sunt intrebate de varsta, una din doua femei foloseste un atribut negativ pentru a se descrie incluzand exprimari precum ”batrana” sau ”prea grasa”. Mai mult decat atat, intrebarea legata de varsta le face pe femei sa se simta atat de incomfortabil incat doua din cinci femei pretind ca sunt mai tinere si adesea evita sa-si aniverseze ziua de nastere.


Misiunea Dove:

Dove crede ca fiecare femeie are dreptul la frumusete si fericire, de aceea isi asuma misiunea de a inspira femeile sa-si atinga potentialul maxim de frumusete si de a le incuraja sa considere frumusetea o sursa de incredere, nu de anxietate.

Dove este diferit. Este primul brand care redefineste feminitatea si da valoare frumusetii naturale, in pofida stereotipurilor de perfectiune.

Dove inspira femeile sa-si aprecieze frumusetea la adevarata sa valoare, pentru ca aceasta vine atat din interior, cat si din exterior. Privirea, zambetul, atitudinea, optimismul, simtul umorului sunt doar cateva dintre atuurile care pun femeile in evidenta. Ele radiaza de frumusete atunci cand se ingrijiesc, cand se simt bine in pielea lor si cand sunt fericite.

foto prima pagina: captura Youtube

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri