ADEVARUL NEASTEPTAT. Care este de fapt cel mai bun ulei pentru gatit

ADEVARUL NEASTEPTAT. Care este de fapt cel mai bun ulei pentru gatit
Kudika
10 Noiembrie 2014

Sfaturi direct de la experti: uleiul care nu este nociv pentru sanatate.

Folosit cu cap, niciun ulei nu este nociv, spun expertii, scrie doctorulzilei.ro.

Uleiul de palmier se afla in topul grasimilor care trec testul focului si poate suporta temperaturi-record de peste 200 de grade, limita unei prajiri corecte. “Are un punct de fumigatie de 230 de grade, deci se descompune mai greu in substante cancerigene decat o fac alte uleiuri. Este excelent in prajirea cartofilor, spre exemplu, pentru ca nu ii imbiba, umflandu-i cu calorii”, arata nutritionistul Ionut Stefan.

Bun pentru prajit este si uleiul de cocos, in ciuda falsei impresii ca s-ar “depune” pe artere. “Este controversat pentru ca oamenii abia acum au dat de el”, crede expertul in alimentatie.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: cartofi prajiti, Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri