Setari Cookie-uri

Ce este dragostea? Definitii faimoase, vechi de 400 de ani, care va vor ajunge la inima

Dragostea nu are nimic de-a face cu ceea ce te astepti sa primesti, ci doar cu ce te astepti sa dai - ceea ce este totul.

Cele mai frumoase definitii despre dragoste:

"Cel mai important scop al vietii umane este acela de a ii iubi pe toti din jurul tau si de a fi iubit." - Kurt Vonnegut (The Sirens of Titan)

"Ceea ce vrea un barbat e sa creada ca o femeie il poate iubi atat de mult incat n-o va interesa niciun alt barbat." - Anais Nin.

"Dragostea este ca febra; se naste si dispare fara ca vointa sa intervina. Nu exista limita in varsta cand vine vorba de dragoste." - Stendhal, 1822.

"Nu exista nicio investitie sigura. Iubirea inseamna vulnerabilitate. Daca iubesti, inima ta va fi cu siguranta distrusa si rupta in bucatele. Daca vrei sa fii fericit, nu da inima ta nimanui, nici macar unui animal. Ai grija de sufletul tau! Evita toate complicatiile. Fii egoist. Incuie-ti inima in cufarul egoismului propriu. Doar asa nu vei suferi niciodata. Alternativa la tragedie, sau cel puțin la riscul de tragedie, este condamnarea. In afara de Rai, singurul loc unde poti fi perfect in siguranta de la toate pericolele si perturbatiile de dragoste este iadul." - C. S. Lewis, The Four Loves.

Citește și:

"Dragostea poate schimba o persoana in acelasi fel cum un parinte schimba un copil - in mod misterios si adesea cu multa bataie de cap." - Lemony Snicket, Horseradish: Bitter Truths You Can’t Avoid.

"Ce este iadul? Suferinta de a nu putea iubi!" - Fyodor Dostoyevsky, The Brothers Karamazov

"Dragostea este ca aburul cetii pe care il vezi atunci cand te trezesti dimineata, inainte ca soarele sa rasara. Dainuie doar putin si apoi se evapora… Dragostea este ca ceata care se evapora odata cu primele raze ale realitatii." - Charles Bukowski.

"Iubirea este un fum facut din arborii suspinelor. Purificata, e un foc in ochii celor ce se iubesc. Tulburata, este o mare hranita cu lacrimile celor ce se indragesc. Si inca ce mai e? E nebunia cea mai inteleapta, fierea ce inabusa, dulceata ce ne mantuie." - Shakespeare

Citește și:

"Dragoste e o nebunie temporara vindecabila prin casatorie sau prin indepartarea pacientului de influentele care au provocat tulburarea." - Ambrose Bierce.

Dragostea nu are nimic de-a face cu ceea ce te astepti sa primesti – doar cu ceea ce te astepti sa oferi – adica totul.” - Katharine Hepburn, Me : Stories of My Life.

"Oamenii spun uneori ca trebuie sa te increzi in sentimentele ce le simti in adancul tau, altfel nu vei fi niciodata sigur de lucruri ca "Sotia mea ma iubeste". Dar acesta este un argument gresit. Pot exista o multime de dovezi ca cineva te iubeste. Pe parcursul intregii zile cand esti cu cineva pe care iubesti, vezi si auzi o multime de mici dovezi, si ele toate se cumuleaza. Nu este vorba numai de un sentiment exclusiv interior, asemenea sentimentului pe care preotul il numeste "revelatie". Exista lucruri in exterior menite sa sustina sentimentul launtric: priviri in ochi, note tandre in voce, mici favoruri si amabilitati; acestea sunt dovezile reale." - Richard Dawkins, scrisoare pentru fiica lui de 10 ani.

Citește și:

"Iubesti pe cineva pentru ca iubesti. Nu e nevoie de un motiv ca sa iubesti." - Paulo Coelho, Alchimistul

"Dragostea este o nebunie temporara. Erupe precum un cutremur si apoi dispare. Iar atunci cand dispare va trebui sa iei o decizie. Trebuie sa stii sa lasi in urma daca radacinile tale au devenit mult prea incolacite incat incepe sa doara. Pentru ca asta este dragostea adevarata. Dragostea nu doare, nu te lasa fara aer, nu este doar emotie, nu este un amestec de promisiuni spuse in vag. Asta inseamna doar a fi indragostit. Dragostea in sine reprezinta resturile care au ramas de atunci de cand ai fost indragostit, iar acest lucru este o adevarata arta si un accident norocos." - Louis de Bernières, Corelli’s Mandolin

foto prima pagina: lebede pe lac, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.