Setari Cookie-uri

7 Motive evidente pentru care trebuie sa ai un iubit cu barba

Trebuie sa va fac o marturisire: barbatii cu barba mi se par cei mai sexy barbati din lume.

Ce au in comun David Beckham, Jason Statham, Bradley Cooper, Ben Affleck, Gerard Butler? Toti au barba?

Este ceva care ma atrage la barbatii cu barba; trasaturile fetei sunt mai proeminente, au un look mai sexy si mai serios in acelasi timp. O barba care nu este prea stufoasa, nici prea mare si nici prea cheala (trei fire rasarite nu formeaza o barba) este slabiciunea mea.

Potrivit cercetatorilor, cresterea barbii ajuta barbatii sa se mentina tineri si ii fereste de cancer (cum? nu ma intrebati). Iata o lista cu doar cateva dintre milioanele de motive pentru care trebuie sa aveti un iubit cu barba:

1. Barbatii cu barba sunt considerati puternici

Legenda spune ca in trecut barba era vazuta ca putere si prestigiu. Din cele mai vechi timpuri, barba unui barbat a fost un simbol al onoarei sale, al virilitatii sexuale si al statutului social. In Evul Mediu, era ofensator pentru un barbat DOAR sa atinga barba unui alt barbat, aceasta situatie ducand chiar si la duel. Alexandru Cel mare a dat ordin ca soldatii sai sa fie rasi pentru a nu fi trasi de barba in timpul bataliilor. Pentru grecii antici, barba indica maturitate. Pentru egipteni, barba era considerat un simbol al regalitatii, faraonul fiind vazut ca o zeitate. Vikingii au perfectionat rasul, ducandu-l la nivel de arta prin impletituri, tunsori sau fasonari.

Citește și:

2. Un barbat cu barba are o piele mai curata

Probabil ca te gandesti ca un barbat isi lasa barba pentru a isi ascunde problemele pielii. Nu, nu este adevarat, ci din contra – acneea si foliculita sunt deseori rezultatul rasului excesiv. Acest lucru se datoreaza faptului ca aparatele de ras ajung sa irite pielea, permitand raspandirea bacteriilor. Barba protejeaza pielea barbatului. Fara roseata, cosuri sau piele uscata!

3. Barba previne aparitia ridurilor

Barba este fantana tineretii; este ciudat sa te gandesti la ea in acest fel, insa in conformitate cu cercetarile recente de la Universitatea din Southern Queensland, barba unui barbat protejeaza cu pana la 95% mai mult pielea de razele ultraviolete decat in cazul unui barbat fara barba; si cu totii stimp ca supraexpunerea la soare inseamna un risc mai mare de melanom. De asmenea, soarele provoaca pana la 90% dintre semnele vizibile ale imbatranirii.

Citește și:

4. Un barbat cu barba arata mult mai matur si mai sofisticat

Este dovedit ca barbatii cu barba arata cu opt ani mai in varsta decat cei fara barba. Atunci cand unui grup de femei i-a fost data o fotografie cu Printul William cu barba, doamnele au spus ca el are 36 (desi are 31 de ani).

5. Un barbat cu barba este mai masculin

Un barbat cu barba emana masculinitate si senzualitate prin toti porii. Stiu, suna ca un cliseu, insa este o dovada stiintifica – parul facial masculinizeaza barbatii; si asta o spun femeile.

6. Barbatul cu barba este mai misterios

Poate este din cauza faptului ca barba ii ascunde mai mult emotiile si il faca sa para mai dur; cert este faptul ca un barbat cu barba este mult mai misterios si mai sexy. De asemenea, tot mai multi barbati incep sa renunte la lama de ras, preferand un look usor catre neingrijit – pe Amazon, vanzarile de trimmere de barba au crescut cu 47% in anul 2014.

Citește și:

7. Barbatul cu barba este mai impunator

Exista un motiv pentru care barbatii cu barba se nasc razboinici. Un studiu publicat anul trecut in Behavioral Ecology demonstreaza ca barbatii cubarba par mai intimidanti pentru cei din jurul lor. Cercetatorii spun ca o barba creeaza impresia ca mandibula este mai mare, ceea ce il face pe barbat sa para mai agresiv atunci cand este suparat.

sursa material: thoughtcatalog

foto interior si prima pagina: barbat ganditor, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.