Setari Cookie-uri

De ce nu mi-a placut filmul Fifty Shades of Grey

Adevarul despre cel mai asteptat film al anului. Am asteptat sa fie mult mai mult decat prezentarea facuta.

Din curiozitate, in urma cu doua luni am citit cele trei carti Fifty Shades of Grey - am vrut sa vad si eu care este nebunia din spatele acestui fenomen. Marturisesc ca m-au captat de la primele pagini - Fifty Shades of Grey si Fifty Shades Darker au fost foarte usor de citit si destul de interesante, insa cand am ajuns la Fifty Shades Freed, ultima carte, am simtit ca fac diabet de la atata iubire si m-am cam obligat sa o citesc din simplul motiv ca voiam sa vad cum se termina (desi stiam ca are un happy end).

Atentie: Spoiler alert!

Recent, am fost si am vazut si filmul. Pot spune ca diferenta dintre carte si film este ca de la cer la pamant. Actorii ar fi trebuit sa fie mult mai bine conturati; Christian are o problema cu alimentatia Anei, in fiecare capitol din carte acesta obligand-o sa manance. In film o singura daca ii cere acest lucru, in momentul in care ies la prima intalnire, dupa sedinta foto pentru interviu.

Citește și:

Dr Flynn ar fi trebuit sa fie in film; acesta joaca un rol foarte important in viata lui Christian Grey; psihologul este singurul caruia acesta ii permite sa intre in viata lui si sa il ajute cu problemele pe care le are.

Christian Grey are o oglinda pe tavan in dormitorul sau - in conditiile in care nicio supusa nu a dormit cu el, Ana fiind singura cu care el a impartit patul, si nu a facut niciodata sex in camera lui, de ce si-ar fi pus o oglinda pe tavan? Narcisism?

Scena contractului a fost una interesanta, dar foarte amuzanta. Privirea de gheata (sau otel) al lui Mr Grey nu prea exista, el fiind mai mult amuzat de profesionalismul cu care Ana se ocupa de fiecare detaliu al regulilor. Pana la urma este stilul lui de viata, iar Anastasia nu pare sa isi doreasca sa incerce mai nimic din practicile BDSM.

Filmul a fost mai mult o comedie, am ras cu gura pana la urechi la unele scene; asta pana cand Ana a inceput sa se simta tot mai mizerabil in relatia lor. Scenele de sex sunt chiar bine realizate, insa niciunul nu are orgasm (pe bune?!).

Citește și:

Finalul este bine realizat, insa mult prea pueril - ma asteptam la mai multa intensitate in privirea lui Christian Grey in momentul in care o bate si la o reactie mai dura din partea Anei atunci cand el vrea sa o atinga.

Coloana sonora are un mare 10+ din partea mea.

In final, pot spune ca ma bucur ca am avut invitatie si nu am platit pentru a vedea acest film - preferam sa mai citesc inca o data cartea decat sa ajung la cinema si sa pierd doua ore cu o poveste de dragoste chiar obisnuita. Era nevoie de mai mult, mult mai mult.

foto prima pagina: captura Youtube

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.