Setari Cookie-uri

Lectie de viata primita de la un copil de 5 ani

Iata o poveste de la care chiar avem ce sa invatam; un copil de 5 ani ne ofera o lectie importanta de viata.

A fost odata un fermier care si-a pierdut ceasul in hambar. Desi era un ceas obisnuit, pentru el avea o valoare sentimentala foarte mare - era primit cadou de la sotia lui care murise in urma cu cativa ani. Dupa ce l-a cautat ore in sir prin fanul din hambar, barbatul a cedat si a cerut ajutorul celor patru copii ai lui, care se jucau prin curtea casei.

El le-a promis ca persoana care va gasi ceasul va fi recompensat cu un cadou. Auzind acestea, copiii s-au grabit in hambar, au rascolit tot fanul... insa nu au reusit gasi ceasul. Tocmai cand era dispus sa renunte definitiv, baietelul cel mic de doar cinci ani i-a cerut sa ii mai acorde o sansa.

Fermierul s-a uitat la el si a spus "De ce nu?". Acesta l-a lasat pe copil sa intre din nou in hambar. Dupa un timp, baietelul a iesit cu ceasul in mana. Tatal a fost atat de fericit si surprins incat nu stia cum sa reactioneze. Apoi... l-a intrebat cum de el a reusit si ceilalti au esuat.

Citește și:

"Nu am facut nimic special, doar m-am asezat in fund si am ascultat. In tacere, am auzit ticaitul ceasului si am inceput sa caut in acea directie." - a marturisit copilul.

Morala povestii: O minte linistita poate gandi mult mai bine decat o minte ocupata. Petrece cateva minute pe zi in tacere si vei vedea cum vei reusi sa iti modifici viata asa cum vrei sa fie.

foto prima pagina: copii jucandu-se cu mingea, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.