Cea mai importanta lectie de viata: Exista o singura familie, nu renunta la ea

Cea mai importanta lectie de viata: Exista o singura familie, nu renunta la ea

Cariera n-o sa aiba grija de tine cand te vei imbolnavi. Familia si prietenii da. Tine-i aproape.

Un profesor de filozofie statea in fata clasei. Pe catedra erau cateva produse. Cand a inceput ora, fara a rosti vreun cuvant, el a luat un borcan mare si gol de maioneza si a inceput sa il umple cu pietre, de aproximativ 2 cm in diametru.

Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin. Toti au spus ca da.

Profesorul a luat apoi o cutie de pietricele mici si le-a turnat in borcan. A scuturat usor borcanul. Pietricelele au alunecat printre pietre, gasindu-si loc in borcan.

Si-a intrebat din nou studentii daca borcanul este plin. Toti au spus ca da.

Profesorul a luat o cutie cu nisip si a turnat-o in borcan. Nisipul a umplut zonele ramase libere intre pietre si pietricele.

Apoi si-a intrebat din nou studentii daca borcanul este plin. Toti au raspuns ca da.

Acum, vreau sa vedeti acest borcan ca viata voastra. Pietrele sunt cele mai importante lucruri: familia, partenerul de viata, copiii, sanatatea – lucruri care care daca ati pierde totul si ar ramane doar acestea… viata voastra inca ar fi frumoasa. Pietricelele sunt celelelalte lucruri care conteaza – jobul, casa, masina… Nisipul este cu totul altceva, lucrurile mici – cele care nu prea conteaza.

Daca prima data puneti in borcanul gol nisipul… nu mai exista loc pentru pietre sau pietricele. Acelasi lucru este valabil si pentru viata voastra. Daca petreceti tot timpul si va consumati energia pe lucrurile mici, nu veti mai avea loc pentru lucrurile care sunt importante pentru voi. Fiti atenti la lucrurile care sunt importante pentru fericirea voastra. Faceti-va timp pentru familia voastra. Petreceti clipe frumoase cu partenerul de cuplu. Va fi intotdeauna timp pentru a munca, a face curat in casa sau a repara o stricaciune.

Aveti grija de pietre mai intai – de lucrurile care conteaza cu adevarat. Stabiliti-va prioritatile. Restul… este doar nisip.

foto prima pagina: cuplu fericit toamna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri