Setari Cookie-uri

Credeti ca este distractiv cand animalele voastre fac asa? Mai ganditi-va!

Multe persoane rad cand isi vad animalutele stand cu fata la perete. Insa este o problema de care toti ar trebui sa fim constienti.

Probabil ca multi dintre voi ati vazut o astfel de imagine pe internet: o caine sau o pisica stand cu fata catre perete. Poate fi amuzant , insa acest comportament nu este unul normal... adevarul din spatele aceste fotografii este mult mai infricosator. In cazul in care animalele voastre fac acelasi lucru, nu le faceti o poza... ci luati-le si mergeti cu ele la veterinar, informeaza Playbuzz.

Asadar, care este motivul pentru care animalele ajung sa faca asta? Se pare ca saracutele sunt, cel mai probabil, in durere si sufera de un simptom numit simplu "head pressing".

Ne putem da seama ca animalele noastre sufera de aceasta problema in momentul in care stau aproape de un perete sau de o suprafata dura (mobila, colt al camerei, canapea)... si isi apasa capul de aceasta suprafata. Asta semnifica aproape intotdeauna o boala neurologica. Este vorba de o urgenta medicala, iar animalul trebuie dus de urgenta la un consult de specialitate.

Citește și:

Ce poate semnifica aceasta urgenta medicala? Ar putea fi reprezentata de tulburari neurologice, inclusiv hidrocefalie, meningita, encefalita, accident vascular cerebral, tumori cerebrale, infectii, inflamatii si traumatisme craniene. Alte simptome includ convulsii, orbire sau deficiente de vedere, reflexe neregulate, mers pe jos in cercuri si alte comportamente de anxietate.

Nu uitati! Animalele nu ne pot spune cand sunt bolnave. Este de datoria noastra sa fim atenti la comportamentul lor, sa le observam simptomele si sa avem grija de ei.

sursa material + imagini interior si front: Playbuzz

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.