Setari Cookie-uri

Mama lui spala haine pentru cei bogati. Ce a facut tanarul pentru ea?

Un tanar a mers sa se angajeze. Nu se astepta ca directorul companiei sa il puna sa faca asta.

Un tanar foarte priceput a aplicat pentru o pozitie de conducere intr-o companie mare. El a reusit sa treaca de primul interviu… si de al doilea. Cel de-al treilea interviu era cel decisiv; tanarul urma sa aiba o discutie cu directorul companiei.

Directorul a aflat din CV ca tanarul s-a descurcat de minune in facultate si la celelalte job-uri pe care le-a avut.

Directorul: “Ai obtinut burse la scoala?”

Tanarul: “Nu, niciodata.”

Directorul: “Tatal tau a platit pentru toate taxele scolare?”

Tanarul: “Tatal meu a murit cand aveam un an. Mama mea a fost cea care a platit tot.”

Directorul: “Unde lucreaza mama ta?”

Tanarul: “Mama lucreaza de acasa; spala haine.”

Directorul l-a rugat pe tanar sa ii arate mainile… acestea erau netede, fine si frumoase.

Citește și:

Directorul: “Ti-ai ajutat vreodata mama la treburi?”

Tanarul: “Niciodata… mama si-a dorit sa studiez si sa citesc cat mai multe carti. Mai mult, mama poate spala hainele mai repede decat mine.”

Directorul: “Te rog ceva. Cand te intorci astazi acasa, du-te si spala mainile mamei tale. Si maine, la prima ora, sa fii in biroul meu.”

Tanarul a simtit ca urmeaza sa fie angajat. Cand s-a intors acasa, el i-a cerut mamei sale sa il lase sa ii spele mainile. Femeia nu intelegea despre ce era vorba, el era foarte fericit… fiul ei i-a curatat mainile mamei sale. O lacrima i-a cazut in acel moment pe obraz. A fost pentru prima data cand a observat ca mainile mamei sale erau foarte aspre… si ca erau pline de vanatai. Unele vanatai erau chiar dureroase incat femeia se infiora cand erau curatate cu apa.

Citește și:

Aceasta a fost pentru prima data cand tanarul a realizat prin cate a trecut mama lui pentru ca el sa isi plateasca taxele scolare. Vanataile de pe mainile ei erau pretul pentru absolvire… pentru viitorul lui. Dupa ce a terminat, tanarul a spalat in liniste toate hainele de care mama lui trebuia sa se ocupe in acea zi. In noaptea respectiva, cei doi au vorbit ore intregi...

In dimineata urmatoare, tanarul a mers in biroul directorului.

Directorul l-a intrebat: “Imi poti spune ce ai invatat ieri din ce te-am rugat sa faci?”
In timp ce incerca sa formuleze o fraza, tanarului i-au dat lacrimile: “I-am curatat mainile mamei mele… si am terminat de curatat toate hainele pentru ea. Acum stiu ce inseamna sa apreciezi munca cuiva. Fara mama mea, nu as fi aici astazi. Ma bucur ca am avut ocazia de a ii spala mainile… in sfarsit inteleg cat de dificil si de greu a fost pentru ea… si, in cele mai din urma am ajuns sa apreciez importanta si valoarea relatiei pe care o am cu singura persoana din viata mea. Ea mi-a dat viata, a fost alaturi de mine si niciodata nu mi-a cerut ajutorul, desi stiu ca au fost momente dificile pentru ea. E greu pentru o femeie sa se descurce si sa intretina o familie de una singura.”

Citește și:

Directorul a spus: “Asta caut la managerul acestei companii. Vreau sa gasesc o persoana care poate aprecia ajutorul altora, o persoana care stie suferintele altora si o persoana care nu pune banii pe primul loc. Esti angajat!”

Tanarul a muncit foarte mult si a primit respectul colegilor sai. Fiecare angajat al lui a lucrat cu sarguinta. Performanta companiei s-a imbunatatit considerabil.

foto prima pagina: Kristo-Gothard Hunor, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.