Setari Cookie-uri

Inainte de a da sfaturi despre relatii si casatorie... cititi ASTA

Aud ca toata lumea ofera in stanga si in dreapta sfaturi despre relatii si casatorie. Nu este chiar atat de usor.

“Unele dintre cele mai mari provocari in relatii provin din faptul ca cei mai multi oameni intra intr-o relatie cu scopul de a obtine ceva; ei incearca sa gaseasca pe cineva care ii va face sa se simta mai bine. In realitate, singura cale pentru ca o relatie sa dureze este daca vezi relatia ta ca un loc in care te duci pentru a oferi ceva… si nu un loc in care mergi pentru a lua ceva.” – Anthony Robbins.

Cei mai multi oameni se casatoresc, presupunand ca o casatorie este o cutie frumoasa incarcata cu toate lucrurile la care ei viseaza de foarte mult timp: companie, dragoste, implinire sexuala, intimitate, prietenie, rasete, securitate financiara, bucurii, necazuri si sarcini injumatatite. Cei mai multi oameni isi aleg partenerul pentru ca ei cred/ spera/ presupun ca tot ce au gasit alaturi de aceasta persoana va continua sa fie din ce in ce mai bine.

Citește și:

Dar adevarul este ca, la inceput, o casatorie sau o relatie intima doar ne ofera sa gustam putin din viata. Cutia este incarcata cu mici probe… in curand, aceasta cutiuta va fi goala. Cu exceptia cazului in care ambii parteneri incep sa puna lucruri in ea… lucruri precum dragoste, bunatate, apreciere.

Nu exista iubire in casatorie… iubirea este in oameni. Si oamenii fie pun dragostea in casatorie, fie o pastreaza doar pentru ei.

Nu exista romantism in casatorie. Oamenii trebuie sa adauge romantism si pasiune in relatia lor, astfel aceasta se va transforma in prietenie.

Un cuplu trebuie sa invete arta de a face compromisuri, de a oferi, de a aprecia, de a iubi, de a sacrifica, de a comunica, de a aprecia, de a ierta, de a accepta…. Cu alte cuvinte, un cuplu trebuie sa stie sa pastreze cutia completa… sau, altfel, cutia se va goli. Asta se intampla atunci cand una sau ambele persoane scoate mai mult decat a pus… cutia se goleste mai repede.

Citește și:

Pentru a mentine cutia casatoriei/ a relatiei completa este necesar ca ambii parteneri sa lucreze la relatia lor (sa iubeasca fara limite, sa ofere la fel sau chiar mai mult decat iau, sa ierte, sa incerce sa fie mai buni) si sa incerce tot timpul sa aduca o varianta imbunatatita a lor in acest parteneriat (si sa nu fie in relatie doar pentru a exploata ce are de oferit cealalta persoana).

foto prima pagina: Volodymyr Ivash, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.