Setari Cookie-uri

In cautarea lui Dumnezeu

O poveste minunata care ne ofera o adevarata lectie de viata.

Se spune ca erau trei prieteni care au vrut sa urce un munte pentru ca in varful lui traia un batran plin de intelepciune pe care isi doreau sa il cunoasca.

La un moment dat, cei trei au ajuns la o rascruce… si fiecare a continuat sa isi aleaga drumul dupa cum il indemna sufletul.

Primul a ales o carare abrupta, ce urca drept catre varf. Nu se temea de pericole, voia doar sa ajunga la batrnaul din varful muntelui cat mai repede.

Al doilea a ales o carare mai usoara decat cea a prietenului sau; aceasta cale strabatea un canion ingust si accidentat, prin care erau vanturi foarte puternice.

Al treilea a ales cea mai lunga carare. Aceasta ocolea muntele si serpuia in pante line.

Dupa sapte zile, primul barbat a ajuns in varf extenuat, plin de rani sangerande. El s-a asezat pe o piatra si a decis sa isi astepte prietenii.

Dupa sapte saptamani, cel de-al doilea prieten a ajuns in varful muntelui. Ametit de vanturile puternice care i se impotrivisera, el s-a asezat in tacere langa prietenul lui.

Citește și:

Dupa sapte luni a sosit si cel de-al treilea. Fata lui stralucea de fericire, semn al unei profunde stari de liniste si de multumire interioara.

Cand l-au vazut, ceilalti doi au ramas fara cuvinte. Ei erau furiosi pentru ca drumul lor a fost dificil si au avut mult de asteptat. Drumul celui de-al treilea a fost o adevarata placere.

Toti trei au mers la batranul intelept… ei l-au intrebat care a ales cel mai bine.

Batranul: “Ce ati invatat voi?”

Primul barbat: “Am invatat ca viata este grea, plina de pericole si greutati… ca este plina de suferinta si, uneori, ceea ce intalnesc in cale imi poate provoca rani. Am invatat ca, penru fiecare pas inainte, trebuie sa duc o lupta dificila, care ma lasa fara puteri. Oare am ales cea mai buna cale catre tine?”

Batranul: “Da, ai ales bine. Si tu ce ai invatat?” – l-a intrebat pe al doilea barbat.

Citește și:

Al doilea barbat: “Am invatat ca in viata multe lucruri ma pot abate din calea mea… ca uneori pot sa pierd drumul, ajungand cu totul altundeva decat imi doresc in realitate… Dar daca nu imi pierd increderea, reusesc in cele din urma. Oare am ales cea mai buna cale catre tine?”

Batranul: “Da, ai ales bine. Si tu ce ai invatat?” – l-a intrebat pe ultimul barbat.

Al treilea barbat: “Am invatat ca ma pot bucura de fiecare pas pe care il fac, insa trebuie sa aleg sa am RABDARE. Am invatat ca daca privesc cu intelegere, viata nu este o povara grea, asa cum credem cu totii, ci un miracol la care sunt primit cu bucurie sa iau parte. Am invatat ca iubirea care ma inconjoara din toate partile imi poate lumina sufletul in cele mai dificile momente, insa trebuie sa ii dau voie acestei lumini sa patrunda acolo… Oare am ales calea cea mai buna catre tine?”

Citește și:

Batranul: “Da, ai ales bine.”

Foarte uimiti de raspunsurile batranului, cei trei prieteni au cazut pe ganduri. Apoi au inteles ca la orice rascruce exista o alegere. Toata lumea poate alege… iar viata fiecaruia este rezultatul alegerilor facute de-a lungul ei.”

foto prima pagina: Pikoso.kz, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.