Setari Cookie-uri

Cum ne ajuta Facebook sa ne controlam amintirile?

Suferi din dragoste? Facebook te ajuta sa treci peste. Iata ce solutie a gasit.

Facebook ii va ajuta pe utilizatorii retelei de socializare "sa isi controleze" amintirile, incetand sa mai aduca in prezent in mod automat amintiri dureroase, precum acelea despre fostii iubiti sau fostele iubite si cele despre decesul unor persoane apropiate, informeaza Mediafax.

Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, a lansat in luna martie aplicatia "On This Day", prin care le reaminteste utilizatorilor sai ce fotografii sau mesaje publicau intr-o anumita zi in urma cu un an, doi ani sau cu mai multi ani, potrivit businessinsider.com.

Desi in general a fost bine primita, aceasta aplicatie a fost si criticata de unii utilizatori ai Facebook, pentru ca le reamintea de lucruri pe care acestia ar fi dorit mai bine sa le uite, cum ar fi despartirea de persoanele iubite, respectiv moartea unor persoane apropiate sau rude.

Citește și:

Astfel, Facebook a decis sa dezvolte o noua functie pentru aplicatia "On This Day", care le permita utilizatorilor "sa isi controleze" amintirile. Acestia pot sa aleaga din tot ce au publicat pe Facebook persoanele si datele referitoare la aspectele de care nu doresc sa isi aminteasca, de exemplu, ziua in care un membru al familiei lor a murit.

"Stim ca oamenii distribuie pe Facebook o serie de momente care au semnificatie pentru ei - de la sarbatorirea perioadelor fericite, precum o aniversare, la oferirea sprijinului in momente dificile, precum decesul unui prieten sau al unei rude (...) Pentru milioanele de oameni care folosesc «On This Day», am adaugat aceste filtre pentru ca acestia sa aiba un mai mare control cu privire la amintirile pe care le vad (pe Facebook, n.r.)", a declarat un purtator de cuvant al Facebook pentru Business Insider.

Citește și:

Utilizatorii Facebook pot vedea pagina lor "On This Day" in mai multe feluri: cautand dupa expresia "On This Day", dand click pe marcajul "On This Day" sau intrand pe pagina facebook.com/onthisday. De asemenea, uneori, utilizatorilor Facebook le apare in fluxul lor de stiri o anumita informatie din trecut.
Totodata, utilizatorii Facebook pot sa redescopere lucrurile pe care le-au publicat in trecut pe aceasta retea de socializare solicitand pe "On This Day" sa primeasca notificari in acest sens.

Iar cei carora nu le place ceea ce vad pot sa stearga acele imagini sau texte pe care le-au publicat in trecut pe Facebook, mai relateaza Business Insider.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,49 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna.

foto prima pagina: gpointstudio, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.