Scrisoarea pe care urmeaza sa o cititi a fost scrisa de catre Abraham Lincoln, cel de-al 16-lea Presedinte al Americii, pentru directorul si profesorii din scoala la care fiul sau invata.

7 Lectii de viata puternice invatate din Alchimistul

Fiul meu va trebui sa invete ca nu toti oamenii sunt sinceri si onesti. Dar invatati-l daca puteti minunatia cartilor. Si totusi, dati-i timp sa se gandeasca la misterul etern al pasarilor cerului, al albinelor de sub soare si al florilor de pe camp. In scoala, invatati-l ca e mult mai onorabil sa esueze decat sa triseze.

Invatati-l sa aiba incredere in propriile-i idei, chiar daca ceilalti ii spun ca se insala. Invatati-l sa fie amabil cu oamenii amabili si dur cu cei duri. Incercati sa-i dati fiului meu taria de a nu urma multimea, sa nu urmeze turma. Invatati-l sa-i asculte pe toti oamenii; dar invatati-l de asemenea sa selecteze ceea ce a auzit printr-o proiectie a adevarului si sa pastreze doar ce e bun.

Invatati-l, daca puteti, cum sa rada cand e trist. Invatati-l ca nu e nicio rusine in a plange. Invatati-l sa fie grijuliu cu cinicii si sa fie atent la lingusitori.

Invatati-l sa-si "vanda" creierul celor care dau mai mult, dar niciodata sa nu puna un pret pe sufletul si inima lui. Invatati-l sa-si astupe urechile la barfa si sa lupte cand crede ca aceasta este solutia. Tratati-l gentil, dar nu-l protejati, deoarece numai testul focului face otelul bun.

Lasati-l sa aiba curajul de a fi nerabdator. Lasati-l sa aiba curajul de a fi brav. Invatati-l sa aiba intotdeauna incredere sublima in el insusi, deoarece apoi va avea incredere in umanitate. Aceasta este o cerinta mare, dar vedeti totusi ce puteti face. Este asa un copil de treaba, fiul meu!"

sursa material: www.linkedin.com

foto prima pagina: Everett Historical, Shutterstock

15 Lectii de viata de la Rumi pentru a reduce stresul in perioada sarbatorilor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: