Setari Cookie-uri

Dorinta unui tata: Scrisoarea lui Abraham Lincoln pentru profesorii fiului sau

O lectie pentru minte si suflet. Toti avem ceva de invatat din aceasta scrisoare.

Scrisoarea pe care urmeaza sa o cititi a fost scrisa de catre Abraham Lincoln, cel de-al 16-lea Presedinte al Americii, pentru directorul si profesorii din scoala la care fiul sau invata.

Fiul meu va trebui sa invete ca nu toti oamenii sunt sinceri si onesti. Dar invatati-l daca puteti minunatia cartilor. Si totusi, dati-i timp sa se gandeasca la misterul etern al pasarilor cerului, al albinelor de sub soare si al florilor de pe camp. In scoala, invatati-l ca e mult mai onorabil sa esueze decat sa triseze.

Invatati-l sa aiba incredere in propriile-i idei, chiar daca ceilalti ii spun ca se insala. Invatati-l sa fie amabil cu oamenii amabili si dur cu cei duri. Incercati sa-i dati fiului meu taria de a nu urma multimea, sa nu urmeze turma. Invatati-l sa-i asculte pe toti oamenii; dar invatati-l de asemenea sa selecteze ceea ce a auzit printr-o proiectie a adevarului si sa pastreze doar ce e bun.

Citește și:

Invatati-l, daca puteti, cum sa rada cand e trist. Invatati-l ca nu e nicio rusine in a plange. Invatati-l sa fie grijuliu cu cinicii si sa fie atent la lingusitori.

Invatati-l sa-si "vanda" creierul celor care dau mai mult, dar niciodata sa nu puna un pret pe sufletul si inima lui. Invatati-l sa-si astupe urechile la barfa si sa lupte cand crede ca aceasta este solutia. Tratati-l gentil, dar nu-l protejati, deoarece numai testul focului face otelul bun.

Lasati-l sa aiba curajul de a fi nerabdator. Lasati-l sa aiba curajul de a fi brav. Invatati-l sa aiba intotdeauna incredere sublima in el insusi, deoarece apoi va avea incredere in umanitate. Aceasta este o cerinta mare, dar vedeti totusi ce puteti face. Este asa un copil de treaba, fiul meu!"

sursa material: www.linkedin.com

foto prima pagina: Everett Historical, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.