Setari Cookie-uri

A fost creat plasturele anticancer

Acest plasture anticancer iti spune cand sa aplici crema cu protectie solara.

L'Oreal a prezentat la targul international Consumers Electronics Show (CES) 2016 de la Las Vegas un plasture inteligent care este capabil sa monitorizeze expunerea pielii la actiunea daunatoare a razelor ultraviolete si sa previna astfel cancerul, informeaza bbc.com, potrivit Mediafax.

Acest produs va fi lansat in 16 tari, inclusiv in Marea Britanie, in vara acestui an si va fi distribuit gratuit. Plasturele include in structura sa ultrafina o vopsea albastra fotosensibila, care isi schimba culoarea atunci cand produsul este expus la razele ultraviolete.

Persoana care il poarta trebuie sa faca insa o fotografie cu acest plasture si sa o descarce apoi pe internet intr-o aplicatie specifica, pentru vedea rezultatele.

Plasturele a fost dezvoltat de departamentul de tehnologie din cadrul companiei L'Oreal, reprezentat de o echipa de 25 de cercetatori care lucreaza in mai multe orase ale lumii, inclusiv la New York, Paris si Singapore.

Citește și:

Produsul in cauza, denumit "My UV Patch", este mai subtire decat un plasture obisnuit si poate sa reziste aplicat pe piele pentru o perioada de pana la cinci zile. "My UV Patch" este un produs de unica folosinta si poate fi aplicat pe orice zona a corpului.

Pe piata exista deja alte cateva dispozitive care masoara expunerea la razele ultraviolete, insa L'Oreal afirma ca "My UV Patch" este primul exemplu de dispozitiv portabil care este flexibil.

Pe de alta parte, producatorii sai avertizeaza ca plasturele nu a fost creat cu scopul de a-i reaminti purtatorului faptul ca trebuie sa isi aplice pe piele crema antisolara, ci doar pentru a monitoriza nivelul de expunere la radiatia ultravioleta, functionand ca un semnal de avertizare.

foto prima pagina: captura Youtube

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.