Setari Cookie-uri

Ce sunt, de fapt, bananele rosii. Ai manca un astfel de fruct?

Bananele rosii, cunoscute si sub numele de Red Dacca, sunt originare din Costa Rica. Mai sunt cunoscute si sub numele de banane rosii Claret, cubaneze, jamaicane sau Cavendish.

Bananele rosii sunt de obicei mai mici decat cele galbene. Diferentele de gust nu sunt mari, dar muti spun ca cele rosii sunt mai gustoase. Aceste banane cresc in Asia si America de Sud.

Nu exista om care sa nu stie de existenta clasicelor banane galbene, cunoscute drept banane Cavendish (denumite asa dupa ducele William Cavendish care a primit la inceputul anilor 1800 o banana dintr-o sera in care incepusera sa fie cultivate) si de gustul lor inconfundabil. Dar nu multa lume stie de un alt soi de banane, bananele rosii, fruct care este cu totul si cu totul deosebit.

Fiind, foarte populare in Asia si anumite tari din America de Nord, bananele rosii provin din India si din sudul Asiei, dar in prezent sunt cultivate si in Costa Rica, Australia, Noua Zeelanda, Mexic si Africa de Sud.

Desi sunt un tip de banane nu foarte raspandit in restul lumii, potrivi expertilor ele au niste calitati in plus fata de popularele lor surori mai deschise la culoare.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.