Setari Cookie-uri

Ce este dragostea?

O lectie de viata pe care toti trebuie sa o stim.

Un baietel de cinci anisori merge la educatoare si o intreaba: "Ce este dragostea?". Femeia se uita zambind la el si ii spune: "Pentru a gasi raspuns la intrebarea ta, mergi afara si alege cel mai mare trandafir si vino cu el la mine. Regula este: Poti sa treci prin campul de flori doar o singura data si nu te poti intoarce pentru a o realege."

Baietelul a mers in fata gradinitei, a trecut prin primul rand si a vazut un singur trandafir mare.. insa s-a intrebat daca oare mai departe nu este unul si mai mare. Apoi a vazut un trandafir si mai mare si mai spectaculos... Insa nu s-a multumit cu acesta, credea ca gaseste altul si mai mare.

In scurt timp el a terminat campul de flori si si-a dat seama ca nu mai gaseste niciun trandafir mai mare si mai frumos ca cel pe care nu a vrut sa il ia. A regretat decizia luata, asa ca a mers la educatoare cu mana goala.

Citește și:

Educatoarea i-a spus: "Asta este iubirea. Continui sa cauti ceva mai bun, iar mai tarziu iti dai seama ca acea persoana era cea mai buna... insa deja ai pierdut-o din cauza orgoliului tau."

Copilul, cu ochii mari, s-a uitat la ea si a intrebat-o "Si, atunci, casatoria ce este?"

Educatoarea a spus: "Pentru a iti raspunde la intrebare, du-te din nou in campul de flori si adu-mi cea mai mare lalea. Regula este: Poti sa treci printre ele o singura data si nu te poti intoarce din drum pentru a alege."

Copilul a mers din nou in campul de flori. De data aceasta era atent sa nu repete greseala anterioara. Dupa ce a analizat jumatate din flori, el a ales o lalea maricica, insa nu cea mai mare, si s-a intors la educatoare.

Educatoarea i-a spus:

"De data aceasta te-ai intors cu o lalea. Ai cautat una care era frumoasa si mare, iar tu ai crezut ca aceasta este cea mai buna alegere... uite, acest lucru este casatoria."

Citește și:

foto prima pagina: Algirdas Gelazius, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.