Setari Cookie-uri

Povestea care ne invata ce inseamna cu adevarat viata

Citeste aceasta povestioara si nu uita sa o impartasesti cu oamenii dragi.

La recomandarile medicilor, un om de afaceri a mers intr-o scurta vacanta intr-un sat mexican. Nemaiputand sa doarma din cauza unui apel telefonic primit de urgenta de la birou in acea dimineata, el a mers la plimbare pe plaja pentru a isi pune in ordine gandurile. O barca mica cu un singur pescar a ajuns la tarm, iar in interior erau mai multi pesti mari tinuti intr-un recipient special. Barbatul l-a felicitat pe pescar pentru calitatea pestelui.

Barbatul: "Cat ti-a luat sa ii prinzi?"

Pescarul: "Foarte putin timp."

Barbatul: "Atunci de ce nu ai stat mai mult pentru a prinde mai mult peste?"

Pescarul: "Am prins suficient pentru a imi intretine familia. Si o sa dau si catorva prieteni din pestele prins."

In acel moment pescarul s-a apucat sa descarce pestii.

Barbatul: "Dar... ce faci cu restul timpului?"

Citește și:

Pescarul, uitandu-se catre el cu un mare zambet: "Eu dorm suficient, apoi merg sa pescuiesc putin, ma joc cu copiii mei, dorm la pranz cu sotia mea si ma plimb pe plaja la apus. Seara, ma intalnesc cu prietenii mei, bem vin, cantam la chitara, radem si glumim. Am o viata frumoasa, plina si incarcata, domnule."

Barbatul a ras si apoi a spus: "Domnule, eu am diploma la Harvard si te pot ajuta. Ar trebui sa petreci mai mult timp la pescuit si, cu banii castigati, sa cumperi o barca mai mare. In cel mai scurt timp, vei putea cumpara mai multe barci si poti avea proprii angajati. In loc de a vinde captura la un intermediar, ar trebui sa o vindeti direct consumatorilor, ceea ce inseamna ca trebuie sa va construiti propria fabrica de conserve. Vei controla produsul, procesarea si distributia. Vei parasi acest mic sat de pescuit si, desigur, te poti muta in Mexico City, apoi in Los Angeles si in cele din urma in New York. Vei avea multi bani si vei trai fericit."

Citește și:

Pescarul: "Dar, senor, cat imi va lua toate acestea?"

Barbatul: "15-20 de ani. 25 de ani maxim."

Pescarul: "Si apoi ce voi mai face?"

Barbatul, razand: "Asta este cea mai buna parte. Cand va veni momentul potrivit, vei vinde compania si vei deveni bogat. Vei face milioane."

Pesacrul: "Milioane, domnule? Si apoi?"

Barbatul: "Apoi te vei retrage intr-un satuc mic, departe de aglomeratie si vei trai alaturi de copiii si sotia ta. Vei fi fericit si nu vei mai avea nicio grija."

Pescarul: "Dar asta fac acum, senor. Viata mea este perfecta. Nu imi doresc mai mult."

Este interesant, nu-i asa? Noi avem doua posibilitati: sa punem in aplicare sfaturile omului de afaceri sau sa traim precum pescarul si sa ne bucuram de fiecare zi ca si cum ar fi ultima.

foto prima pagina: Chan Thitidechanant, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.