Setari Cookie-uri

Acest barbat divorteaza! Cand vei afla de ce, ii vei da dreptate

Nu credeam ca voi fi de acord cu asa ceva. Insa cand am auzit despre ce este vorba...

Jarrid este sot, pastor, autor si blogger. Recent, el a scris un mesaj pe blogul personal, mesaj ce a devenit viral in scurt timp:

"De ce divortez in 2015:

Inainte de a presupune ca imi parasesc sotia, lasati-ma sa va spun ca nu este cazul. Vreau sa divortez de altcineva... de altceva. Cineva despre care poate ca nu stiti. Cineva care imi ocupa aproape tot timpul, imi distrage atentia de la petrecerea timpului cu sotia mea si chiar petrece ultimele ore ale noptii alaturi de mine.

Numele ei este... iPhone6. Este foarte desteapta, amuzanta, inteligenta, de incredere si ma tine la curent cu cele mai recente tendinte. Si, cu toate ca este mereu de partea mea, nu pot sa nu observ ca ma impiedica sa petrec timp cu oamenii care conteaza cel mai mult in viata mea: Dumnezeu, sotia mea, familia mea si visele mele.

Este foarte buna sa imi capteze atentia. Atat de mult incat ajung sa ignor complet oamenii care incearca sa aiba o conversatie cu mine. Ea ma ispiteste sa ii folosesc aplicatiile in timp ce sunt la biserica, la nunti, la inmormantari... Ea chiar ma impiedica sa lucrez la proiectele personale, la care exista un deadline strict.

Citește și:

Ea este extrem de insensibila atunci cand vine vorba de siguranta mea si ma tenteaza sa fiu cu ea chiar si atunci cand conduc. Nu pot sa nu observ ca imi afecteaza incet viata sociala, casatoria.. si nu doar atat, afecteaza si vietile celor din jurul meu.

Multi oameni cred ca nu este nicio problema, insa imi dau seama ca cu cat ignoram mai mult aceasta situatie cu atat mai mult ne va afecta relatiile pe termen lung.

Trebuie sa folosim telefoanele noastre asa cum o faceam inainte - ca un simplu accesoriu. Ele nu sunt o prioritate.

Provocarea din 2015:

Divorteaza de telefon, de aplicatii, de social media si incearca sa petreci mai mult timp in compania oamenilor care conteaza cu adevarat. Promite sa petreci o cantitate semnificativa de timp cu telefoanele inchise, oprite, scoase din priza... si intoarce-te la a avea relatii personale, care vor rezista testului timpului.

Citește și:

In afara de Dumnezeu, sotia mea merita sa fie prioritatea numarul 1 in viata mea si nu vreau ca ceva sa imi stea in cale. Realitatea este ca toti suntem casatoriti, intr-un fel sau altul, cu telefoanele noastre.

Te poti supara. Nu toata lumea se lupta cu asta. Dar sper ca iei asta in considerare:

1. Invata sa iti echilibrezi timpul pe care il petreci pe telefon;
2. Asigura-te ca telefonul este un accesoriu si nu o prioritate;
3. Oferita-ti timp limitat cu privire la momentul si in cazul in care telefonul trebuie/ poate fi utilizat;
4. Controleaza modul in care folosesti telefonul si acest lucru te va ajuta sa nu mai fii controlat de telefon;
5. Incearca sa petreci anumite parti din weekend fara telefon.

In 2015 am promis sa divortez de telefonul meu. Vrei sa fii cu mine?

Jarrid Wilson."

sursa material: jarridwilson.com

foto prima pagina: popovartem.com, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.