Setari Cookie-uri

Povestea batranelului nefericit. Poate fi o lectie de viata si pentru tine

Un batranel a fost nefericit intreaga lui viata. Insa, in momentul in care a implinit 80 de ani asta s-a intamplat.

Un batranel locuia intr-un sat; era singur, sotia lui murise de curand, iar copiii nu il mai vizitasera de ani de zile. El era unul dintre cei mai nefericiti oameni din lume. Tot satul era satul de el... era intotdeauna sumbru, se plangea in mod constant si mai mereu avea o stare proasta. Cu cat treceau zilele, cu atat el devenea si mai trist si mai pesimist.

Oamenii incepeau sa il evite pentru ca nenorocirea lui devenea contagioasa. Uneori se simteau vinovati daca erau fericiti in preajma lui.

Dar, intr-o zi, cand a ajuns la varsta de 80 de ani, un lucru incredibil s-a intamplat. Instantaneu, in tot satul s-a dus zvonul: "Batranelul trist este fericit astazi, nu se plange de nimic, zambeste... iar fata lui este foarte senina."

Intregul sat s-a adunat in jurul lui si l-a intrebat: "Ce ti s-a intamplat?"

Raspunsul batranelului: "Nimic special. 80 de ani am urmarit fericirea si era inutil. Sotia mea a murit, ma gandeam ca de ce sa mai fiu fericit? Copiii mei nici nu ma mai cauta... merit sa fiu fericit? Asta pana acum... cand am decis sa traiesc fara fericire si doar sa multumesc pentru fiecare zi pe care mai apuc sa o mai traiesc. Si ghici ce? Parca totul este mai usor. Nu stiu daca sunt fericit, insa sunt convins ca acum drumul meu prin viata este mai usor."

Citește și:

foto prima pagina: pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.