Setari Cookie-uri

Reactia acestui batranel de 92 de ani dupa moartea sotiei? Iti vor da lacrimile

Sotia lui tocmai ce a murit. Insa iata ce lectie de viata ne da batranelul.

Un batranel de 92 de ani, micut, foarte bine imbracat, care are mare grija de aspectul sau vine astazi la casa de batrani. Sotia lui de 70 de ani a murit recent, iar el este obligat sa paraseasca locuinta.

Dupa ce a stat cateva ore in camera de asteptare a azilului, el imi zambeste dragut cand ajung in fata lui si ii spun ca are camera pregatita. Pe masura ce ne indreptam amandoi catre lift, mergand foarte incet (el se deplaseaza cu ajutorul unui baston) ii descriu camera lui micuta, inclusiv materialul care atarna de fereastra si serveste pe post de perdea.

"Imi place foarte mult!" - spune el cu entuziasmul unui baietel de 8 ani care tocmai a primit un catelus.

"Dar nici nu ati vazut camera. Mai avem putin si ajungem." - ii raspund eu.

"Asta nu are nimic de a face cu faptul ca imi place. Fericirea este ceva ce eu aleg dinainte. Daca sunt sau nu multumit de camera, de mobilier, de decor... depinde doar de modul in care eu decid sa vad. In mintea mea am hotarat deja ca imi place camerea mea. Aceasta este o decizie pe care o iau in fiecare dimineata cand ma trezesc.

Citește și:

Am posibilitatea de a lege. Pot sa imi petrec ziua in pat enumerand toate dificultatile pe care le am, sa ma plang de batranete, sa ma gandesc de ce nu pot sa mai merg bine si de ce simt ca ma dor toate... insa nu fac asta.

Fiecare zi este un dar si cat timp cat eu pot deschide ochii, ma voi concentra pe o noua zi si pe toate amintirile fericite pe care le-am construit in timpul vietii mele.

Batranetea este ca un cont bancar. Retragi mai tarziu ce ai depus de-a lungul vietii tale. Asa ca, sfatul meu pentru tine este sa depui cata fericire poti si amintiri frumoase in contul tau."

O lectie de viata de dat mai departe, nu credeti?

Amintiti-va de aceste sfaturi simple:

1. Elibereaza-ti inima, scapa de ura;

2. Uita de griji;

3. Traieste pur si simplu;

4. Ofera mai multe;

5. Asteapta mai putin.

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.