Setari Cookie-uri

Citeste aceasta poveste minunata daca vrei sa fii fericit!

O lectie de viata pe care toti trebuie sa o stim. Dati mai departe sa afle toata lumea.

Un negustor si-a trimis fiul sa invete despre secretul fericirii de la cel mai intelept om din lume. Baiatul s-a ratacit prin desert timp de 40 de zile si, in cele din urma, a ajuns la portile unui castel frumos. Acolo locuia chiar acel om intelept.

Tanarul se astepta sa gaseasca un calugar, o casa sfanta... insa imediat ce usile castelului s-au deschis, el a dat peste numeroasi oameni ocupati: meseriasi veneau si plecau, diversi oameni discutau in toate colturile, un grup de muzicanti cantau la instrumente... in fata lui era o masa acoperita cu cele mai delicioase bucate din intreaga lume.

Omul intelept a ascultat cu atentie explicatia baiatului si i-a spus ca nu are timp sa ii explice care este secretul fericirii. In schimb, el i-a sugerat sa se plimbe prin palat si sa se intoarca in doua ore.

"Intre timp... vreau sa mai faci ceva." - a spus omul intelept dandu-i baiatului o lingurita care continea doua picaturi de ulei. "Cat timp te plimbi pe aici, transporta lingurita asta cu tine si ai grija sa nu cada niciun strop de ulei din ea."

Citește și:

Baiatul a urcat si a coborat numeroase scari prin palat, tinandu-si ochii fixati pe lingurita. Dupa doua ore, el a revenit in camera in care era omul intelept.

"Ei bine...ai vazut tapiseriile care sunt agatate in holul meselor? Ai vazut gradina pe care gradinarul a construit-o in zece ani? Ai observat frumoasele pergamente din biblioteca mea?"

Baiatul a fost jenat si a marturisit ca nu a observat nimic. Singura lui preocupare era sa nu verse uleiul primit de la batranul intelept.

"Atunci du-te inapoi si observa minunile lumii mele." - a spus omul intelept. "Nu poti avea incredere intr-un om daca nu stii casa lui."

Usurat, baiatul a luat lingura cu el si a inceput din nou sa se plimbe prin tot palatul, insa de data aceasta analizand cu mare atentie detaliile. El a vazut gradinile, peisajul, frumusetea florilor, aranjamentele... la intoarcere el i-a spus omului intelept despre cat de frumos este acest palat.

Citește și:

"Dar unde este uleiul pe care ti-am zis sa nu il versi?" - a intrebat batranul.

Privind in jos, tanarul a vazut ca varsase tot uleiul din lingurita.

"Ei bine, exista un singur sfat pe care ti-l pot oferi... Secretul fericirii consta in a vedea toate minunile lumii si, in acelasi timp, sa nu uiti niciodata de picaturile de ulei din lingurita."

autor: Paul Coelho, Alchimistul.

foto prima pagina: Brady Barrineau, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.