Setari Cookie-uri

Iubeste-ma cand o merit cel mai putin

Cel mai frumos proverb care poate face o diferenta in viata cuplurilor.

Am citit acest proverb intr-o dimineata la cafea: "Iubeste-ma cand o merit cel mai putin, caci atunci am cea mai mare nevoie.” Am incercat sa il tin minte pentru momentele in care copiii mei o vor lua razna si nu voi mai reusi sa ma inteleg cu ei. Aplici acest principiu atunci cand esti nefericit, morocanos, trist... atunci avem nevoie de cineva care sa ne inteleaga.

Cand iti este cel mai greu.. nu ti-ai dori sa ai pe cineva care sa te ia in brate si sa te tina strans? Sa iti spuna ca totul va fi bine?

Este dificil, nu-i asa? Copiii mei parca o luasera razna dupa seara trecuta, cand le-am facut baie. Tipau, alergau prin casa, se loveau si nu ascultau niciun cuvant din ce spuneam. Nu stiam ce sa mai fac. Dupa doua ore de nebunie au reusit sa adoarma... si m-am asezat la birou, am deschis laptopul. Era 12 noaptea si mai aveam putina treaba. Doar am deschis paginile salvate... si am vazut din nou acest proverb. Instant m-am linistit; l-am recitit de zeci de ori. Apoi mi-am amintit de un fragment dintr-o carte pe care am citit-o recent:

Citește și:

"Cu cat reusim sa fim calmi si sa avem grija de copiii nostri in cele mai dificile momente, cu atat capacitatea noastra de a ierta si a fi fericiti cu viata noastra se imbunatateste. Suntem mai linistiti, facem fata problemelor altfel si suntem mult mai generosi. Pentru ca in viata este vorba doar despre iubire."

Copiii ne imita in totalitate, de aceea trebuie sa fim foarte atenti la comportamentul pe care il avem in preajma lor. Pentru ei, noi suntem precum o oglinda... Acest lucru ne ofera sansa de a fi altfel si de a oferi iubire celor din jurul nostru. Astazi este o zi in care putem face o schimbare nu doar in viata copiilor nostri, ci si in viata noastra.

foto prima pagina: Versta, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.