Setari Cookie-uri

A darui este secretul pe care putini il stiu

Lectie de viata: Primesti ce daruiesti.

Numele lui era Fleming si era un fermier scotian foarte sarac. Intr-o zi, in timp ce muncea la camp, barbatul a auzit un strigat de ajutor venind dintr-o mlastina din apropiere. El a lasat uneltele imediat si a alergat catre mlastina. Acolo, infundat pana la brau in namol, era un copilas ingrozit care se lupta sa scape. Fermierul l-a salvat pe baietel din ceea ce putea fi o moarta lenta si inspaimantatoare.

A doua zi, in fata casutei lui modeste a oprit o trasura eleganta. Un nobil imbracat frumos a coborat din aceasta si s-a prezentat ca fiind tatal baietelului salvat de fermierul nostru.

"Vreau sa te rasplatesc. Ai salvat viata fiului meu." - a spus nobilul.

"Nu, nu pot accepta bani. Am facut ce ar face orice persoana aflata intr-o astfel de situatie." - a spus timid fermierul.

In acel moment, fiul fermierului a venit la usa casei lor.

Citește și:

"El este fiul tau?" - a intrebat nobilul.

"Da!" - a spus mandru fermierul.

"Atunci iti propun un targ. Lasa-ma sa ii ofer o educatie buna. Daca baiatul este ca si tatal sau, el va creste frumos si va deveni un om de care vei fi mandru!"

Si asa s-a intamplat. In timp, fiul fermierului a absolvit una dintre cele mai bune scoli de medicina din Londra si a devenit cunoscut in intreaga lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.

Ani mai tarziu, fiul nobilului a fost lovit de pneumonie. Ce l-a salvat? Penicilina. Numele nobilului? Lord Randolph Churchill. Numele fiului nobilului? Sir Winston Churchill.

Cineva spunea candva ca roata se intoarce intotdeauna.

Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani

Iubeste ca si cum nu ai suferit niciodata.

Danseaza ca si cum nu te-ar vedea nimeni.

Canta ca si cum nu te-ar asculta nimeni.

Citește și:

Traieste ca si cum Raiul ar fi pe Pamant.

foto prima pagina: Halfpoint, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.