Setari Cookie-uri

Interviul care i-a schimbat viata

Uneori, in viata, trebuie doar sa oferi o mana de ajutor.

Mihai este mecanic auto, insa el nu a mai lucrat de ceva timp. El este un om cu o inima foarte mare, insa intotdeauna se temea sa aplice pentru un nou loc de munca (poate din cauza varstei si a faptului ca stia ca va fi respins). Intr-o zi, el si-a adunat toata puterea si, incele din urma, a decis ca va depune cateva CV-uri. Nu a trecut mult timp si a fost chemat la un interviu. Imbracat intr-o camasa alba si pantaloni negri (singurii pe care ii avea, insa pe care ii purta doar la ocazii speciale), el a plecat la drum.

Intalnirea era la ora 10 si deja era 8:30. In timp ce astepta autobuzul, el a vazut un barbat care lovea cu putere roata masinii sale. Si-a dat seama ca ceva nu este in regula, asa ca a mers la el pentru a ii oferi ajutorul. In timp ce lucra la masina, el i-a spus barbatului ca trebuia sa mearga la un interviu insa, cel mai probabil, nu va mai ajunge la timp.

Citește și:

Cand Mihai a terminat de rezolvat problema masinii, barbatul i-a multumit foarte mult si l-a intrebat cat trebuie sa ii dea. Cu capul plecat, batranul a spus ca nu vrea niciun ban; nu a facut asta pentru a fi platit, ci doar a vrut sa ofere o mana de ajutor.

"Ei bine, atunci hai sa te duc la compania unde tii interviul. Macar atat pot face pentru tine. Poate ajungi la timp." - a zis soferul masinii.

Mihai a acceptat cu zambetul pe buze; pentru el mai era o sansa.

In sala de asteptare, existau foarte multi candidati care asteptau sa fie intervievati. Toti stateau si se uitau la el pe sub ochii; camasa lui era murdara de ulei de masina, iar pantalonii negri erau plini de pras. Nu avusese timp sa se mai schimbe. Unul cate unul, oamenii paraseau biroul intervievatorului cu o privire sumbra, in semn de dezamagire.

Apoi... numele lui Mihai a fost strigat, iar secretara l-a condus in birou. O cana de cafea a fost pusa pe masa pentru el. Intervievatorul era asezat pe scaun, cu fata catre fereastra biroului. El isi balansa scaunul inainte si inapoi, apoi a intrebat: "Chiar crezi ca mai trebuie sa participi la acest interviu?".

Citește și:

Dintr-o data, inima lui Mihai a picat parca pana in pamant. Camera a devenit parca prea mica pentru el. "La cum arat acum... cine si-ar dori sa ma mai angajeze?" - si-a spus el in gand.

Apoi scaunul s-a intors... si, spre surprinderea lui, era barbatul pe care il ajutase in aceasta dimineata. El era directorul general al companiei la care Mihai avea interviul.

"Imi pare rau ca a trebuit sa astepti, insa am fost convins ca am luat decizia corecta de a te angaja pe tine imediat ce mi-am dat seama ca interviul urma sa fie cu mine. Esti omul potrivit pentru aceasta companie... asa ca vreau sa lucram impreuna." - a spus barbatul.

o poveste de ayson Familara

foto prima pagina: Peyker

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.