Setari Cookie-uri

Lumea nu ne va schimba... noi vom schimba lumea

Povestea baietelului in rochita. Merita citita

Fiul meu are trei ani si jumatate si ii place sa se joace cu masinutele. Ii place sa faca puzzle-uri. Ii place sa manance prune. Si ii place sa poarte rochite sclipitoare. Daca il intrebati de ce, el va spune ca aceste tinute il fac sa se simta frumos si curajos si ca nu exista reguli cu privire la ce trebuie sa poarte baietii si la ce trebuie sa poarte fetele.

Fiul meu a purtat un tutu la biserica, a purtat tutu la supermarket, a purtat tutu cand am mers cu trenul si a purtat tutu in vacanta. Pentru noi chiar nu este o problema. Ne-am pus singuri cateva intrebari la care am gasit raspunsuri. El este bine... totul a fost bine... pana ieri.

Ieri, in drumul nostru catre parc, eu si fiul meu am fost acostati de cineva care a vrut sa stie de ce fiul meu poarta o fusta. Nu il cunosteam pe acel om, insa se pare ca el ne urmarea de ceva timp.

"Sunt doar curios." - a spus barbatul. "De ce continui sa ii faci asta fiului tau?"

Citește și:

El nu era curios. El nu voia raspunsuri. El voia sa ne asiguram ca amandoi stiam ca ceea ce facea fiul meu - ceea ce noi ii permiteam sa faca - este gresit.

"Nu ar trebui sa te lase sa porti asa ceva." - a spus barbatul, incepand sa vorbeasca direct cu fiul meu. "Tu esti un baiat. Ea este o mamica rea. Acesta este un abuz asupra copiilor."

El ne-a facut cateva poze cu noi, cu toate ca i-am spus ca nu vreau asta, apoi m-a amenintat: "Acum toata lumea va stii ce fel de mama esti. Vei vedea!" - mi-a spus el.

Am sunat la politie; au venit in cateva minute, i-au dat amenda acelui barbat si l-au felicitat pe micutul meu pentru tinuta aleasa.

Cu toate acestea, fiul meu nu se mai simte in siguranta astazi. El vrea sa stie: "Omul din spate este rau? Omul acela se uita asa la mine pentru ca port fustita? Omul de acolo vrea sa spuna cuvinte urate? Omul de dincolo vrea sa ne faca poze?"

Citește și:

Nu stiu ce sa ii raspund. Insa stiu un singur lucru: nu imi este frica. Nu voi lasa ca niste straini sa ii spuna fiului meu ce sa poarte. Lumea poate ca nu il iubeste pentru cine este el, insa eu il iubesc. Ii voi arata, in orice fel pot, ca trebuie sa fie asa cum isi doreste si ca noi, familia lui, ii sprijinim alegerile facute - indiferent de ce spun cei din jurul nostru.

Familia noastra are un motto:
Noi iubim.
Noi suntem la fel.
Noi suntem hotarati.
NOi suntem frumosi si curajosi.
Noi stim cine suntem. Strainii suparati nu ne vor schimba. Lumea nu ne va schimba... noi vom schimba lumea.

sursa material + foto interior si prima pagina: Jen Anderson Shattuck

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.