Setari Cookie-uri

Ce imi doresc sa stie copilul meu in prima zi de scoala?

O scrisoare deschisa pentru copilasul meu in prima zi de scoala.

Dragul meu copil,

Maine este prima zi de scoala. Clasa a II-a. WOW. Stiu ca nu esti bucuros ca incepi un nou an scolar. Ti-ai mai dori cateva luni de vacanta, in care sa te joci cu prietenii tai. Ai mai sta sa te uiti la filme, sa te joci jocuri video cu super eroi, tuneluri secrete si lumi magice. Dar, din pacate, este timpul sa mergi la scoala. Vara este pe terminate, asa ca profit de aceste ultime zile incat vreau sa iti spun cateva secrete. Secrete importante. Secrete pe care nu vreau sa le uiti niciodata.

Primul secret este faptul ca supereroi nu sunt doar in cartile de povesti, filme si jocuri video. Stiai asta? Stiai ca supereroii sunt peste tot? Ei merg pe strada, merg la supermarket la fel ca noi. Iar tu, prietene, ai un noroc maxim pentru ca ai ajuns sa fii cu un supererou in fiecare zi. Invatatorul tau este un adevarat supererou, purtand o pelerina de rabdare si transportand un sac de magie deghizat ca lectii la matematica, stiinta si lectura.

Citește și:

Un supererou nu este cel care se lupta cu baietii rai si strange monede speciale. Un supererou este un om care face o diferenta in viata altcuiva, oricine care face aceasta lume un loc mai bun. Acesta este invatatorul tau, de fapt... toti oamenii de la scoala. Asadar, sa asculti de ei. Sa fii respectuos. Acestea sunt calitatile pe care supereroii speciali le au. Si, daca faci asta, invatatorul iti va da si tie super puteri speciale.

Al doilea secret este ca, atunci cand lucrurile ti se vor parea grele - si cu siguranta va fi asa - aproape totul devine un pic mai simplu doar daca ai rabdare si nu iti pierzi calmul. Esti un copil bun, energic, prietenos. Esti si un copil sensibil. Noi doi suntem foarte asemanatori, sa stii. Plangem foarte usor, avem inimi mari si suntem foarte usor de ranit. Daca nu ma crezi, intreaba-ti bunicii, intreaba-l pe tati, intreaba pe cine vrei tu.

Citește și:

Asa ca vreau sa ma crezi cand iti spun ca uneori lucrurile ti se vor parea mai dificile si simti ca nu te vei putea descurca. Vor exista momente in care vei dori sa te opresti.. Poate o problema de matematica iti va crea dificultati, poate cineva iti va rani sentimentele... sau poate tu vei rani sentimentele unei alte persoane. Iti vei dori sa te faci nevazut in astfel de momente. Te poti simti speriat si singur... Insa, stai linistit. Respira adanc si aminteste-ti ca nu esti niciodata cu adevarat singur. Eu si tatal tau vom fi mereu alaturi de tine. Ai inimile noastre, sperantele, visele si sprijinul neconditionat mereu cu tine. Acestea ar putea fi deghizate intr-o pata de mizerie pe tricou sau o pietricica in buzunarul pantalonului... dar vor fi acolo mereu. Asa ca, atunci cand lucrurile vor parea foarte grele si te vei simti speriat - incearca sa respiri adanc si sa iti spui ca nu esti singur. Si, cel mai important, sa iti asculti inima. Aceasta iti va spune ce trebuie sa faci.

Citește și:

Si... Al treilea secret este cel mai important - Simti ca magia verii, cea pe care ai simtit-o in fiecare zi, clipa de clipa, este pe cale sa se incheie? Ei bine... gresit. Aici este secretul - magia este chiar aici, in noi.

Tu esti magic.

Ce iti spunem tot timpul eu si tatal sau? Sa fii cel mai bun copil. Nu trebuie sa fii Andrei sau Mihai sau Alex... nu, nici vorba. Tu trebuie sa fii tu. Noi suntem alaturi de tine si te sprijin neconditionat. Si cand vei realiza ca magia exista nu doar vara, ci in oricare alta zi din an vei gasi puterea de a oferi din propria ta magie si copiilor care nu stiu asta.

Nu te speria, esti in clasa a II-a. Vei invata lucruri noi, vei intalni oameni noi si vei sta langa supereroi. Fii bun. Fii un coleg si un prieten pentru copiii din clasa ta.

foto prima pagina: nd3000, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.