Intr-o zi, sotul meu a murit. In acea dimineata rece de toamna, in caldura dormitorului meu, am inteles ca trebuie sa invat ca el nu mai este.

15 Lectii de viata de la Rumi pentru a reduce stresul in perioada sarbatorilor

Nu vor mai fi nici imbratisarile, nici acele momente speciale pe care le-am fi sarbatorit impreuna, nici mesajele frumoase, nici macar "un minut.". Uneori, ceea ce ne pasa cel mai mult devine rutina...si nu il mai apreciem asa cum merita. Eu nu voi mai putea spune nici macar "Te iubesc."

Nu astepta o aniversare pentru a ii cumpara un cadou, o calatorie pentru a te plimba cu ea alaturi de mana, un eveniment pentru a o invita la dans sau o sarbatoare pentru a o scoate la cina in oras.

Fiecare moment trebuie sa fie magic. Viata trece atat de repede si este pacat sa ratezi toate aceste clipe minunate.

Asa ca, dragilor, voi cei care aveti persoana draga langa voi, nu asteptati o zi anume sa va bucurati de timpul petrecut cu ea. Iubiti-o, respectati-o, aveti grija de ea, ajutati-o in momentele dificile. Si aici nu vorbesc doar despre relatia sot-sotie, ci despre orice relatie, despre copii-parinti, despre masinile vechi, despre cainii cu solduri rupte, despre bunicii batrani.

Micile lucruri din viata sunt cele care ne fac fericiti. Viata este importanta, iar fiecare moment este special. Tine langa tine oamenii pe care ii iubesti deoarece va veni o clipa in care nu vor mai fi si nu vei mai putea face nimic.

Exprima-ti sentimentele, nu astepta ca altcineva sa le ghiceasca. Spune "Te iubesc" chiar si atunci cand nu esti sigur daca ti se va raspunde la fel.

Vei fi uimit de ce poate face un zambet, un "Te iubesc" spus din inima.

foto prima pagina: Alliance, Shutterstock

Lectii de viata care sa iti hraneasca sufletul in 2018
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: