Setari Cookie-uri

Niciodata ura nu pune capat urii, ci dragostea

Care este cel mai mare dusman al omului, daca nu propria sa minte? Ea este de fapt cea care-l atrage pe drumurile pierzaniei.

Intr-o zi, Iisus se plimba printr-un sat. Un tanar foarte furios si nepoliticos a venit la el si a inceput sa il insulte: "Nu ai dreptul sa inveti oamenii ce inseamna viata linistita." - a strigat el. "Esti la fel de prost ca tot ceilalti. Nu esti decat un fals!"

Iisus nu a fost deloc deranjat de aceste insulte. In schimb, el a intrebat tanarul - "Spune-mi, daca iei un cadou pentru cineva iar acea persoana nu il accepta, cui apartine darul?"

Omul a fost surprins de aceasta intrebare ciudata... a stat cateva secunde pe ganduri, apoi a raspuns: "Mie... pentru ca eu am cumparat cadoul."

Iisus a zambit si a spus: "Corect. Exact acelasi lucru este si cu furia. Daca devii suparat pe mine si incepi sa ma insulti... atunci furia cade inapoi pe tine. Astfel, tu esti singurul nefericit, nu eu... Ai facut toate astea pentru a te rani. Daca vrei sa nu te mai doara, trebuie sa scapi de furia ta si sa inveti sa oferi dragoste. Cand urasti, tu esti singurul care este nefericit. Dar cand iubesti, toata lumea este fericita."

Citește și:

Tanarul a ascultat cu mare atentie aceste cuvinte intelepte ale lui Iisus: "Ai dreptate! Te rog, invata-ma calea iubirii. Mi-as dori sa am o viata in care sa existe doar iubire!" - a spus el.

Iisus a raspuns: "Bineinteles. Eu ii invat pe toti cei care vor cu adevarat sa invete."

foto main: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.