Intr-o zi, Iisus se plimba printr-un sat. Un tanar foarte furios si nepoliticos a venit la el si a inceput sa il insulte: "Nu ai dreptul sa inveti oamenii ce inseamna viata linistita." - a strigat el. "Esti la fel de prost ca tot ceilalti. Nu esti decat un fals!"

7 Lectii de viata puternice invatate din Alchimistul

Iisus nu a fost deloc deranjat de aceste insulte. In schimb, el a intrebat tanarul - "Spune-mi, daca iei un cadou pentru cineva iar acea persoana nu il accepta, cui apartine darul?"

Omul a fost surprins de aceasta intrebare ciudata... a stat cateva secunde pe ganduri, apoi a raspuns: "Mie... pentru ca eu am cumparat cadoul."

Iisus a zambit si a spus: "Corect. Exact acelasi lucru este si cu furia. Daca devii suparat pe mine si incepi sa ma insulti... atunci furia cade inapoi pe tine. Astfel, tu esti singurul nefericit, nu eu... Ai facut toate astea pentru a te rani. Daca vrei sa nu te mai doara, trebuie sa scapi de furia ta si sa inveti sa oferi dragoste. Cand urasti, tu esti singurul care este nefericit. Dar cand iubesti, toata lumea este fericita."

Tanarul a ascultat cu mare atentie aceste cuvinte intelepte ale lui Iisus: "Ai dreptate! Te rog, invata-ma calea iubirii. Mi-as dori sa am o viata in care sa existe doar iubire!" - a spus el.

Iisus a raspuns: "Bineinteles. Eu ii invat pe toti cei care vor cu adevarat sa invete."

foto: unsplash.com

Singura modalitate de a atrage dragostea in viata ta (in loc de durere si suferinta)
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: