Setari Cookie-uri

10 Lucruri pe care le inveti cand esti crescuta de o mama puternica

O mama isi poate tine doar o vreme copilul de mana, dar din inima nu-i da drumul pana la sfarsitul vietii.

"Cel mai incapator si mai sigur loc din lume este sufletul mamei." - Irina Binder.

O mama este, prin definitie, o mama puternica. Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care le inveti cand esti crescuta de o mama puternica.

1. Inveti ce inseamna cu adevarat sa fii puternica

Nu ai nevoie de un barbat sa te salveze sau sa aiba grija de tine. Inveti ca esti capabila sa traiesti o viata fericita si frumoasa fara a fi nevoita sa o imparti cu altcineva. Inveti ca poti construi o familie, avea grija de o casa, creste copii, pregati mancare in timp ce ai si o cariera infloritoare. Pe scurt, inveti cum sa fii o super femeie.

2. Inveti semnificatia iubirii neconditionate

De nenumarate ori ti-ai vazut mama sacrificandu-si timpul, tineretea sau chiar sanatatea pentru tine si fratii tai, insa ea niciodata nu s-a plans. Niciodata nu ti-a spus cat de mult sufera sau cate sacrificii trebuie sa faca pentru voi. Ea avea intotdeauna un zambet larg pe fata si era fericita. Ea te-a invatat sa crezi in iubire neconditionata.

Citește și:

3. Inveti sa te iubesti

Inveti cum sa mergi mai departe, cum sa lasi in spate lucrurile care nu iti sunt destinate, oamenii care te trag in jos... vei avea incredere in tine in momentele in care toti se indoiesc. Inveti ca esecurile, greselile si problemele nu te definesc. Ce te defineste este cum treci peste obstacole si cum mergi mai departe cand ai o problema.

4. Inveti ca poti fi si puternica, si sensibila

Mamele puternice sunt, de obicei, foarte sensibile insa stiu sa ascunda acest lucru foarte bine. Uneori plange in tacere pentru tine sau sta treaza toata noaptea avand grija de tine cand esti racita. Sunt nopti in care nu poate dormi pentru ca ceva o necajeste.

5. Inveti ca nu este usor sa fii femeie

Inveti ca parerea ta uneori nu va fi luata in serios sau chiar uneori tu nu vei fi luata in serios. Dar, de asemenea, inveti ca poti sta fara nicio teama intr-o multime si ii poti face pe toti sa asculte ce ai de spus si sa iti accepte ideile. Inveti ca ceea ce nu te omoara te face mai puternic.

Citește și:

6. Inveti sa nu te uiti niciodata inapoi

O mama puternica nu se intreaba niciodata "Cum ar fi fost daca...". Ea nu se uita inapoi si nici nu se intreaba de ce viata este intoarsa cu susul in jos. Ea are rabdare si lasa trecutul in spate, concentrandu-se doar asupra prezentului si a lucrurilor pe care trebuie sa le faca pentru a fi bine pentru ea si familia ei.

7. Inveti importanta rabdarii si a credintei

Inveti ca trebuie sa ai incredere in tine si ca singura trebuie sa te descurci. Inveti sa iti spui ca "Totul va fi bine" si sa crezi acestlucru. Furtunile trec intotdedauna, iar maine este o noua zi. Inveti ca rabdarea este este puterea.

8. Inveti cum sa iti creezi propria fericire

Da, poti gasi fericirea intr-o viata dificila. Poti fi fericita in continuare, chiar daca transporti greutatea lumii pe umerii tai. Mama te va invata ca poti gasi intotdeauna un motiv sa zambesti.

Citește și:

9. Inveti ca ea inca stie mai multe despre dragoste decat tine.

Da, o mama chiar stie ce spune. Nu vrea sa te vada suferind, cu inima facuta bucatele. Ai incredere in ea deoarece iti vrea doar binele. Si nu pot sa cred ca spun asta, insa mama mea a avut dreptate de fiecare data.

10. Inveti cum sa fii o mama buna

Ai fost crescuta de o mama care te-a invatat cum sa ai cu adevarat grija de o familie, care ti-a demonstrat ca munca grea merita, care ti-a aratat ca poti iubi pe cineva neconditionat. O mama te invata cum sa iubesti, cum sa ierti, cum sa fii puternica si cum sa traiesti. Ea este un exemplu si, fie ca o stii fie ca nu, tu esti pe urmele ei.

inspiratie material: thoughtcatalog.com

foto interior si prima pagina: Martin Novak, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.