Setari Cookie-uri

Mesaj pentru Donald Trump: Ce inseamna sa faci avort in ultimele luni de sarcina?

O femeie care a suferit un avort in ultimele luni de sarcina ii spune lui Donald Trump prin ce a trecut ea.

La dezbaterea prezidentiala finala, Donald Trump a facut o declaratie cu care a suparat o multime de oameni - candidatul la presedintia Statelor Unite ale Americii a spus ca avorturile tarzii provocate "rup copilul din pantece" si ca femeile care aleg aceasta varianta ar trebui pedepsite.

Jen Gunter, medic ginecolog, care a participat la numeroase avorturi tarzii, a facut un anunt public pe contul personal de Twitter, in care a spus ca "Nu exista avort in luna a noua." Femeile care recurg la astfel de avorturi, o fac in al doilea sau al treilea trimestru de sarcina deoarece exista o problema cu fatul sau sarcina reprezinta un pericol pentru mama, informeaza Distractify.

De asemenea, Alyson Draper, mama a sase copii, care a avut un avort tarziu in urma cu putin timp a decis sa descrie suferinta prin care a trecut si cum acest moment i-a schimbat radical viata. Femeia a postat un mesaj public pe contul de Facebook, mesaj ce a fost preluat de sute de mii de oameni:

Citește și:

"Eu am avut un avort tarziu si nu este deloc asa cum Donald Trump il descrie. Va rog sa fiti foarte atenti cu cine votati si sa nu va lasati influentati de aceasta manipulare infricosatoare. Cititi experienta mea.

Am avut un avort provocat tarziu. A fost cel mai greu moment din viata mea. In statul in care locuiesc acesta este un lucru ilegal. Un geaman era mort. Celalalt avea Spina Bifida (un defect care impiedica dezvoltarea incompleta a tubului neural sau a oaselor care il acopera) si ar fi trait doar cu ajutorul aparatelor, in dureri incredibile, si asta pentru cateva zile.

M-am intins pe podeaua din spital, plangand cu lacrimi de foc. Am asteptat 12 ore ca un comitet de etica sa decida cazul meu. Sanatatea mea era in pericol din cauza fatului mort. Sotul meu a fost alaturi de mine si impreuna ne-am consultat cu preotul, care m-a asigurat ca ce fac este corect si mi-a amintit ca am sase copii acasa care au nevoie de mama lor in viata.

Citește și:

Avortul a fost groaznic. A fost facut foarte usor, prin operatie cezariana, lasand copiii in sacii lor amniotic. Copilul care traia a murit intr-un timp foarte scurt.

A fost oribil. Cred ca a afectat pana si echipa de medici. In scurt timp am fost diagnosticata cu Sindromul de Stres Posttraumatic pentru care am luat tratament ani intregi.

Nicio femeie nu ar trebui sa ceara statului o parere in ceea mai dificila decizie a vietii sale. Nimeni nu rupe copiii din pantec. Ei sunt scosi afara intotdeauna cu tehnici "omenesti", facute doar in situatiile in care exista un grav defect al fatului si/ sau sanatatea mamei este in pericol.

Eu va rog sa nu votati pentru un candidat sau un partid care ar face ca aceste decizii sa le apartina lor si nu femeilor care ar putea muri. Aceasta este o alegere dureroasa si teribila. Doar parintii copilului si doctorul ar trebui implicati in aceasta decizie."

Citește și:

foto interior si prima pagina: 10 FACE, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.