Un tanar a mers intr-o dimineata la frizeria de langa blocul lui pentru a se tunde si a se barbieri. Intre el si frizer a inceput o discutie foarte lunga; au vorbit despre numeroase lucruri, dupa care au ajuns si la subiectul religiei.

10 Lectii de viata importante pe care le-am invatat din serialul The Handmaid’s Tale

Frizerul a spus direct: "Eu nu cred ca exista Dumnezeu."

Tanarul: "Cum asa?"

Frizerul: "Este destul de simplu. Iesi putin afara si vei intelege ca Dumnezeu nu exista. Spune-mi, daca Dumnezeu exista... de ce exista atatia oameni rai? De ce exista atatia copii fara familii? De ce exista atatia oameni fara casa? Daca Dumnezeu ar exista, nu ar exista nici nefericire si nici durere. Eu nu pot sa inteleg cum un Dumnezeu despre care se spune ca iubeste ingaduie ca toate acestea sa se intample."

Tanarul a stat putin pe ganduri pentru a analiza raspunsul dat de frizer, insa a decis sa nu mai raspunda. Frizerul si-a continuat treaba in liniste si, cand a terminat, clientul s-a ridicat de pe scaun, a platit si a plecat.

Iesind din frizerie, a vazut un barbat al strazii, cu parul lung si nespalat, o barba foarte mare si murdara. In acel moment, tanarul s-a intors imediat in frizerie, l-a cautat cu privirea pe frizer asteptand ca si acesta sa il observe si a spus:

"Stii ce cred eu? Ca nu exista frizeri."

Frizerul: "Cum adica? Nu vezi ce fac eu? Doar ce te-am tuns. Cum poti sa spui asa ceva!"

Tanarul: "Iata ca spun. Daca ar fi existat frizeri, nu ar fi existat oameni cu par neingrijit si barba lunga si murdara... fix ca barbatul de afara."

Frizerul: "Ba da. Exista frizeri. Insa asta se intampla doar pentru ca oamenii nu vin la mine."

Tanarul: "EXACT! Aceasta este adevarata problema. Si Dumnezeu exista, dar cele insirate de tine se intampla din simplul motiv ca oamenii nu merg la El si nu ii cer ajutorul. De aceea vedem atata durere si nefericire in lume."

foto prima pagina: Fona, Shutterstock

7 Lectii de viata puternice invatate din Alchimistul
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: