Setari Cookie-uri

Unde exista reguli nu exista dragoste

Cum te invata iubirea. In viata si in dragoste nu exista reguli.

Dragostea nu are nevoie de reguli. Bunatatea nu are nevoie de reguli. Indiferent de viata pe care o duci, este important sa ai sufletul curat, sa fii bun si sa nu uiti cat de important este sa oferi o mana de ajutor celor aflati in nevoie.

Mai jos am pregatit o mica povestioara care o sa va puna pe ganduri. Va invit sa o cititi si sa ne spuneti cum vi se pare in comentariile de mai jos.

Doi calugari mergeau pe malul unui rau adanc, cu apa tulbure. La trecatoare ei au intalnit o femeie singura careia ii era teama sa treaca in partea cealalta.

Calugarul in varsta a decis sa ajute tanara femeie, asa ca a luat-o in brate si a trecut-o raul. Cu lacrimi in ochi, femeia i-a multumit si si-a vazut de drumul ei.

Dupa cateva ore, cand s-au oprit sa faca un popas, calugarul mai tanar a spus insotitorului sau:

"Imi pare rau, dar nu mai rezist. Ma macina un gand de ceva timp si trebuie sa iti zic. Ai uitat ca este impotriva regulilor sa atingi o femeie? Ti-ai uitat juramintele pe care le-ai facut?"

Citește și:

Celalalt calugar a zambit si a raspuns: "Dragul meu, eu am lasat femeia pe malul raului imediat ce am ajutat-o sa traverseze. Tu de ce o ai inca in minte?"

Morala povestii:

Nu ai nevoie de legi, de reglementari, de restrictii pentru a fi bun la suflet si a face fapte bune. Trebuie sa stii sa faci diferenta dintre dragoste (compasiune) si apatie (indiferenta).

foto interior si prima pagina: luxorphoto, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.