Setari Cookie-uri

Forme pentru prajituri: modele pentru cele mai dragute deserturi

De cand eram mica aveam un vis: cand o sa fiu la casa mea, de pe masuta de cafea nu o sa lipseasca prajiturile si o vaza cu flori.

Timpul a trecut, acum am casuta mea, insa nu pot spune ca am respectat in totalitate planul. Intr-adevar, se gaseste in orice moment ceva dulce in casa, insa nu pentru ca am aflat o reteta noua si am fost curioasa sa o gust.

Daca atunci cand eram o copila care locuia cu parintii imi rezervam impreuna cu surorile o zi din weekend pentru a testa noi retete de prajituri, odata cu aparitia responsabilitatilor legate de casa si de job, s-a instalat si dorinta de a-mi petrece timpul liber pur si simplu stand.

O data la cateva saptamani, insa, ma relaxez in bucatarie. Caut o reteta pe Youtube, o tin pe repeat si nu ma las pana ce nu-mi iese ceva absolut delicios, care sa-mi satisfaca pofta de dulce si sa-mi creasca in acelasi timp increderea in mine.

Pentru ca, intr-adevar, atunci cand faci ceva cu manutele tale si vezi ca iti iese bine, te simti ca si cum ai fost desemnata cea mai frumoasa femeie din lume.

Citește și:

Iti recomand, prin urmare, sa petreci mai mult timp in bucatarie pentru un plus de incredere atunci cand simti ca nimic nu este de partea ta.

Surprinde-i pe cei dragi cu cele mai dragute deserturi

Ca sa fie totul mai usor, e bine sa tii la indemana cateva forme de prajituri. Cu ajutorul lor poti sa aduci un zambet pe chipul celor pe care vrei sa ii rasfeti cu bunataturile facute de tine si, de ce nu, sa devii o mica celebritate pe retelele de socializare. Nu stii niciodata de unde sare iepurele.

Asadar, gaseste cea mai usoara reteta de tort, pune alatul intr-o forma de copt inima si obtii astfel cea mai frumoasa surpriza delicioasa pentru cei dragi.

Oricat de complicat ar parea de facut in casa niste acadele sau niste macarons, cu formele de silicon nu ai cum sa dai gres.

Forme pentru prajituri

Forma pentru acadele Forma pentru prajitura inima Covoras pentru macarons

Citește și:

Forme decorative de prajituri si bomboane

Bomboanele facute in casa imi aduc aminte de weekend-urile petrecute la matusa mea. Eu stateam in sufragerie si ma uitam la desenele animate create de Disney, iar ea venea din bucatarie cu farfurii pline cu bomboane de ciocolata, bomboane cu cocos si cate si mai cate sortimente. Si sunt sigura ca orice copil ar tine minte un moment de genul, asa ca o forma de prajituri nu ar trebui sa lipseasca din bucataria unei gospodine.

Si chiar daca nu esti gospodina si poate nu-ti place sa gatesti, ori chiar nu ai simtul asta al gustului, stiu ca uneori, de dragul celorlalti, tot intri in bucatarie si pregatesti un desert care sa-i bucure pe toti.

Chiar daca copiii vor fi cei mai incantati si s-ar putea sa iti dea sarcina pentru fiecare zi de duminica, si adultii vor fi curiosi sa guste din ursuletul pufos cu aroma de caramel si miere.

Citește și:

Plus ca, altfel savurezi o cafea tare cand gusti si dintr-o prajiturica homemade.

Forme pentru prajituri

Forma prajituri ursulet Forme pentru briose Forma pentru bomboane

Vrei sa faci pe vrajitoarea cea buna? Pentru ca tot vorbeam de cea mai usoara reteta de tort, iata ca am gasit Tortul Vrajitoarea.

Ingrediente pentru aluat: 1 pahar de faina, 1 pahar de zahar, 5 oua, 1 lingurita de praf de copt, zahar vanilat

Ingrediente pentru crema: 1 ou, 1 pahar de lapte, 2,5 linguri de faina, 1/2 de pahar de zahar, 50 g de unt

Ingrediente pentru glazura: 50 g de unt, 4 linguri de zahar, 4 linguri de smantana, 3 linguri de cacao, zahar vanilat.

Nu uita sa il pui in forma de inima! Pofta buna!

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Olinchuk

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.