Setari Cookie-uri

4 boardgames pentru concediu si distractie maxima!

Cand plec in vacanta caut sa ma relaxez, sa ma odihnesc, sa ma detasez.

Imi iese asta cand plec la parintii iubitului meu, in Delta, dar ma pierd pe drum cand vacanta inseamna o iesire din tara.

O vacanta petrecuta in afara Romaniei se lasa cu multe plimbari la pas si putine ore dormite, asa ca ma intorc de cele mai multe ori obosita.

Chiar si asa, indiferent de destinatie, din bagaj nu-mi lipseste un boardgame. Nu ma gandesc niciodata ca vacanta ar fi plictisitoare, dar se poate intampla sa prind o zi ploioasa care sa ma impiedice sa ies din casa si atunci sa am o solutie salvatoare contra plictiselii.

Jocuri de societate Catan si Monopoly

Catan si Monopoly sunt doua dintre cele mai cautate si iubite jocuri. Sunt interactive si se pot juca in mai multe persoane. Ocupa cam mult spatiu in bagaj, dar ne descurcam.

Despre Catan se spune ca este cel mai popular joc de societate al ultimilor 15 ani, atragand milioane de fani din intreaga lume. Asadar, acest joc provoaca dependenta!

Citește și:

Cum se joaca: Catan este insula pe care tu si ceilalti jucatori ati descoperit-o. Aici sunt construite asezari, apoi drumuri. Materiile prime ajung de la sate la orase prin intermediul comertului, uneori exista lut din abundenta, alteori minereu. Schimburile de resurse deschid noi oportunitati pentru tine si pentru ceilalti jucatori. Odata cu aglomerarea insulei, incepe competitia pentru terenuri, materii prime si putere. In final va ramane doar un conducator al insulei.

Monopoly este cel mai faimos joc de tranzactii imobiliare, in varianta clasica, cu strazile din Bucuresti. Jocul consta in a vinde si cumpara proprietati, poti sa construiesti case si hoteluri din mers, dar poti ajunge si cateva zile la inchisoare. Scopul este sa faci tranzactii profitabile si sa te imbogatesti rapid. Fereste-te de faliment!

Boardgames

Catan - jocul de baza Monopoly - jocul standard

Citește și:

Jocuri pentru concediu Rummy si fotbal de masa

Daca Catan si Monopoly jucam intotdeauna cu prietenii, Rummy este jocul copilariei mele. Il jucam impreuna cu tata si surorile atunci cand mama lucra de noapte la fabrica.

Rummy are patru table de joc, asa ca o sa fie mult mai interactiv cand patru jucatori se vor bate sa castige. Este un joc pentru prieteni, dar si pentru familie.

Am o amintire legata chiar si de fotbalul de masa varianta fotbal cu nasturi. Nu era nevoie sa ne cumpere parintii un astfel de joc (da, si fetele joaca fotbal), cu o bucata mare de carton si niste carioci ne cream singure propriul teren de fotbal, "furam" nasturii ramasi fara pereche si porneam cele mai interactive meciuri.

Boardgames pentru concediu

Joc de societate Rummy Joc Fotbal de masa

Tin mult la aceste jocuri si vreau sa le iau cu mine in vacanta nu pentru ca m-as plictisi neaparat, ci pentru ca sunt jocuri ale copilariei de care vreau sa se bucure si urmatoarele generatii, iar eu pana la batranete. Tu ce spui? Te bagi?

Citește și:

Sursa Foto Front page: Shutterstock/By Pockethifi

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.