Piata Festivalului George Enescu revine in septembrie la Bucuresti

Piata Festivalului George Enescu revine in septembrie la Bucuresti

Primaria Capitalei prin ARCUB organizeaza in luna septembrie o noua serie de concerte de muzica clasica in aer liber.

Festivalul George Enescu Eveniment conex al celei mai importante manifestari muzicale gazduite de Romania, Festivalul International George Enescu, Piata Festivalului are loc in perioada 2 – 10 septembrie, in Piata George Enescu, unde bucurestenii se vor bucura de concerte de muzica clasica live cu acces liber.

In continuarea concertelor live, intre 11 si 24 septembrie, publicul are ocazia sa urmareasca in Piata Festivalului transmisiunile in direct ale concertelor de la Sala Palatului. In aceeasi perioada, pe scena din Piata George Enescu vor avea loc zilnic, intre orele 17 si 19, concerte si spectacole ale elevilor de la scolile de muzica din Bucuresti si ale studentilor de la Conservatoarele din tara.

Din programul editiei din acest an al Pietei Festivalului, organizatorii anunta colaborari spectaculoase ale orchestrelor, dirijorilor si instrumentistilor romani cu muzicieni din Austria, Italia, Franta, Spania, Germania, Cehia si Venezuela, dar si prezenta artistului Alexandru Tomescu care urca pe scena din fata Ateneului Roman cu vioara Stradivarius Elder. De neratat in cele noua zile de concerte live dedicate celei de-a XXIII-a editii a Festivalului George Enescu este si colaborarea unuia dintre cele mai vechi ansambluri muzicale din Romania, Filarmonica de Stat Sibiu, cu cel mai nonconformist dirijor al momentului, Cristian Lupes.

Orchestra Simfonica Bucuresti deschide editia din 2017 a Pietei Festivalului sub bagheta dirijorului francez Benoit Fromanger, alaturi de care in 2013 concerta in premiera in America de Sud in calitate de ambasador cultural al Romaniei. Cu o istorie de peste jumatate de secol, Orchestra de Camera Radio vine in Piata George Enescu impreuna cu dirijorul Tiberiu Oprea si pianista Madalina Pasol, iar trompetistul Sergiu Carstea sustine un concert alaturi de Bucharest Baroque Ensemble. O prezenta constanta in cadrul Festivalului International George Enescu, Camerata Regala colaboreaza pentru Piata Festivalului din acest an cu dirijorul Constantin Adrian Grigore si cu violonistul George Tudorache. Violonistul Roman Patočka din Cehia va fi solistul concertului sustinut de Orchestra Nationala Radio.

Printre premierele editiei din 2017, spectacolul international de succes La Vida Loca prezinta cele mai indragite cantece si dansuri latino americane intrepretate de Matei Ioachimescu si Alfredo Ovalles.

Alexandru Tomescu canta in fata publicului din Piata George Enescu la vioara Stradivarius Elder – Voicu in acompaniamentul Sinzianei Mircea la pian si al argentinianului Omar Massa la bandoneon. Calatoria muzicala unica propusa de marele violinist roman aniverseaza in 2017, 10 ani de concerte in cadrul Turneului International Stradivarius.

O prezenta importanta in programul festivalului din acest an este The Enescu Project, grupul de tineri muzicieni infiintat cu scopul de a readuce in atentia publicului muzica de camera compusa de George Enescu. Proiectul a fost creat anul trecut de violonista germana de origini romane Alexandra Bartoi si a prezentat deja muzica maestrului in Europa si mai ales Germania.

Orchestra Metropolitana Bucuresti dirijata de Daniel Jinga va fi prezenta in festival alaturi de renumitii tenori de talie internationala Marcel Pavel, Vlad Mirita si Andrei Lazar cu un program de arii celebre.

In inchiderea Pietei Festivalului din acest an, tanara orchestra din Capitala Austriei, Sinfonietta Wien aduce la Bucuresti spiritul aristocratic vienez in concertul de inchidere a Pietei Festivalului 2017, alaturi de dirijorul Cristian Nenescu, de soprana Rodica Vica si baritonul din Spania Marco di Sappia.

Programul complet http://festivalenescu.ro/program/serii-de-concerte/piata-festivalului/

Accesul la toate concertele din cadrul Pietei Festivalului George Enescu este gratuit.

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri