Setari Cookie-uri

6 accesorii pentru casa care surprind perfect spiritul Craciunului

Nu te transforma intr-un Grinch mai mic doar pentru ca in ziua de Craciun nu mai ninge sau pentru ca mai toti oamenii din jurul tau au uitat ce inseamna cu adevarat aceasta sarbatoare. Creeaza-ti in casa exact atmosfera pe care ai vazut-o in filmul tau preferat de sezon si bucura-te ca un copil de cel mai frumos Craciun! Propun ca anul asta sa salvam Craciunul.

Nu gasesc o alta zi din calendar care sa ma bucure mai tare decat 25 decembrie. Desi Craciunul nu este acelasi fara zapada, iar oamenii se transforma de la an la an in niste insensibili cand vine vorba de aceasta sarbatoare magica, in casa mea nu accept sub nicio forma sa fie altfel decat o atmosfera de poveste.

Craciunul este si va ramane o sarbatoare a fericirii, a iubirii si a pacii interioare, iar luna decembrie o luna a cadourilor, a mirosului de brad si de portocale, a luminitelor si a decoratiunilor. Cum sa nu il iubesti si sa nu il astepti cu bratele larg deschise?!

In ciuda faptului ca de mai bine de trei ani nu mai avem zapada in ziua de Craciun si soarele bate cu atata putere incat ne lasa impresia ca este mai degraba Pastele, sunt de parere ca atmosfera din casa nu ar trebui sa dispara. Colindele ar trebui sa rasune de dimineata pana seara, filmele de sezon sa ruleze la tv, sa se manance portocale si sa se bea vin fiert. Daca ar fi dupa mine, as trage chiar si draperiile si as lasa doar o lumina difuza sa creeze atmosfera.

Citește și:

Accesorii si decoratiuni pentru Craciun

Chiar si fara zapada, accesoriile si decoratiunile ne ajuta sa cream atmosfera perfecta de Craciun. Accesorii in brad, decoratiuni pe pereti si pe mobila, textile cu imprimeuri de sezon... toate acestea duc la realizarea unui decor fantastic demn de filmele de Craciun.

Bineinteles, atmosfera nu ar fi aceeasi fara lumanarele cu lumina calda asezate in suporturi speciale pentru aceasta perioada a anului. Nu ai voie sa le stingi decat seara la culcare.

Poate te intrebi la ce ti-ar folosi un set de sticle din plastic in ziua de Craciun. Eu ma gandesc la doua intrebuintari: le folosim pe post de vaza si punem in ele crengute de brad sau le umplem cu ciocolata calda, le atasam cate un pai si ne bucuram de ele in timpul vizionarii filmului "Singur acasa" - guilty pleasure, nu ma plictisesc de primele doua parti.

Citește și:

Accesorii si decoratiuni de Craciun

Decoratiuni din lemn Set sticle de plastic Suport pentru lumanari

Accesorii de Craciun pentru casa

Textilele joaca si el un rol foarte important in luna decembrie. Inca de pe 1 scot din dulap prosoapele pufoase cu broderii specifice iernii, fata de masa si servetelele.

Am cateva cutiute metalice de sezon pe care le tin in permanenta la vedere in biblioteca, insa intentionez sa imi achizitionez si cateva recipiente cu elemente decorative de Craciun in care sa pun bomboane colorate si fursecuri si sa le tin pe masa, pentru ca toti invitatii sa se bucure de ceva dulce specific sarbatoarei (turta dulce, fursecuri cu portocala).

Mai departe tine doar de noi cum o sa decurga totul. Cum spuneam, lasam colindele sa se auda in surdina, hainele pe care le purtam ar trebui sa fie si ele de sarbatoare (fie ca este vorba de o pijama cu imprimeu de iarna sau de Craciun sau o rochie rosie cu verde), iar mirosul predominant din casa trebuie sa fie de portocale si scortisoara.

Citește și:

Accesorii si decoratiuni de Craciun

Prosoape de Craciun Recipient cu elemente decorative Napron cu crengute de Craciun

Craciunul nu este o perioada, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevaratul spirit al Craciunului inseamna sa pretuiesti pacea si bunavointa, sa oferi, din plin, compasiune.[Calvin Coolidge]

Craciunul este cel mai adevarat Craciun atunci cand il sarbatorim dand lumina iubirii celor care au cea mai mare nevoie. [Ruth Carter Stapleton]

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By TaLaNoVa

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.