Setari Cookie-uri

Cum echilibrezi interiorul in stil eclectic? Alege decoratiunile potrivite pentru casa ta

Daca sunt ceva, sunt eclectica. Si in ceea ce priveste muzica sau arta. Si in ceea ce priveste vestimentatia sau alegerea accesoriilor. Dar si in ceea ce priveste decoratiunile interioare. Asa ca, astazi iti spun cateva trucuri pe care le-am aplicat eu in interiorul in stil eclectic.

Desi unii oameni sustin ca stilul eclectic este un amestec galagios si total “prea mult”. desi unii oamenii sustin ca decorul eclectic echilibrat este o utopie. Desi, desi, desi, eu va spun sigur ca exista o cheie catre a obtine interiorul in stil eclectic perfect echilibrat, desi in el se reunesc culori, texturi, forme si surse de inspiratie multiple.

Si stiu asta cu dovezi, pentru ca si eu am ales mobilier si decoratiuni eclectice. Si daca la inceput m-am temut ca toata lumea de un amalgam de “de toate”, usor-usor am cautat surse de inspiratie si am deprinse cateva modalitati prin care poti sa echilibrezi stilurile in apartament.

See how a designer adds character to her family’s Brooklyn home with color and texture. No. 6 in the countdown to the best My Houzz Tours of the last year. #myhouzz #bestof2016myhouzz See the rest of the home through link in bio.

Citește și:

A post shared by Houzz (@houzz) on

Interiorul in stil eclectic este un mix de elemente, de materiale, texturi, nuante, surse de inspiratie. Provocarea este intotdeauna obtinerea unui echilibru in atata “galagie”. Se intalnesc detalii vechi si linii noi. Se intalnesc linii retro din anii ’70 alaturi de motive si patina industriala. Si multe altele pot fi juxtapuse intr-un stil eclectic. Practic, tot ce vrei tu, de la lemn la metal, de la catifea la lemn uzat. Atat timp cat urmezi cateva reguli.

Vezi fotolii versatile pentru un stil eclectic

Cum echilibrezi interiorul in stil eclectic: cum asortezi culorile in casa

Trucul deisgnerilor de interioare cand vine vorba de amenajarea eclectica este sa se obtina decorul eclectic echilibrat. Cum se poate? Alegand tonuri de trecere sau realizand o unitate in gama cromatica.

Citește și:

Fie alegi mobilier si decoratiuni eclectice in nuante asemanatoare – ton sur ton sa zicem – si completezi cu accente de culoare sau de textura, fie alegi cateva culori ce se intalnesc in majoritatea pieselor.

Ce texturi poti alatura intr-un decor eclectic

Raspunsul pe scurt este ca poti mixa orice textura, atat timp cat stii sa echilibrezi stilurile in apartament. Altfel spus, poti alege plastic, lemn, metal, catifea, toate la un loc, daca gasesti unitate prin forma de exemplu.

O alta varianta este sa gasesti unitate prin stil, prin sursa de inspiratie. Cu alte cuvinte, daca decorezi casa in stil loft si combini metal degradat, lemn patinat, stofe pline, lana, plastic si PVC, daca piesele de mobila si accesoriile fac parte din aceeasi poveste cu iz industrial, atunci vei obtine o unitate.

Citește și:

Vezi scaune in stiluri diferite Alcatuieste-ti un birou eclectic

Vezi piese de dormitor

Fii atenta la unitate prin forma si elemente de legatura

Revenind la interiorul in stil eclectic si la unitatea prin forma, poti mixa culori si texturi diferite, ba chiar si influente diverse (oriental cu minimalist, scandinav cu hippie) daca obtii o unitate prin forma.

Altfel spus, daca intreaga camera este bazata pe forme rotunde, pe linii sinuoase, pe curbe, atunci vei obtine o unitate prin forma.

Intotdeauna conteaza compozitia si proportiile

Nici nu conteaza prea mult cum asortezi culorile in casa cat conteaza proportiile si dominantele. Atat cromatice cat si de textura sau de forma. Important este sa creezi un ritm, o muzica a incaperii ce trebuie decoarata.

Candy-colored collections wow in Manhattan | Photo by @rikkisnyder #MyHouzz

Citește și:

A post shared by Houzz (@houzz) on

Cand alegi interiorul in stil eclectic ai grija la proportii si la ce piese domina privirea. Pastreaza de exemplu un fundal netru, uni, daca mixezi materiale diferite. Poti sa echilibrezi stilurile in apartement si daca folosesti cele mai explozive tonuri, atat timp cat intreaga poveste este din acelasi film. Poti avea o camera intreaga in imprimeuri si tapiterii alb-negru (de la dungi, sau buline pana la zig-zaguri) daca mentii linii de legatura.

Daca vrei, poti sa faci o poza a decorului sa vezi cum se intalnesc liniile, formele, materialele si culorile folosite. Astfel poti vedea cum sa obtii decorul eclectic echilibrat.

Sursa foto front page – Kinga Cichewicz/Unsplash, instagram

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.