Setari Cookie-uri

5 idei creative cu fotografiile preferate

Cu puțină imaginație vei putea însă admira mult mai des fotografiile tale preferate.

idei creative
Telefoanele mobile cu camere foto performante și noile aparatele de fotografiat pot cu ușurință transpune momentele importante din viața ta în imagini surprinzătoare. Chiar și o persoană neîndemânatică poate realiza poze deosebit de frumoase, însă tehnologia are și un mare minus. Dacă înainte fotografiile erau developate, prețuite și păstrate cu grijă, acum zac cu miile pe cardurile de memorie. Cu o simplă apăsare de buton poți surprinde cadre multiple și de multe ori te întorci dintr-o mini-vacanță cu memoria aparatului plină. Cu puțină imaginație vei putea însă admira mult mai des fotografiile tale preferate.

Obiecte personalizate

Imprimarea imaginilor pe diferite obiecte este o idee care îți permite să folosești pozele preferate în mod creativ. Renunță însă la personalizarea cănilor sau a tricourilor și încearcă o abordare ceva mai personală. De exemplu, poți purta mereu la tine amintirea ta preferată pe cardul bancar. Unele bănci oferă posibilitatea personalizării cardului cu fotografia aleasă de tine. Pe lângă faptul că nu va mai avea aspectul obișnuit și banal, îți vei putea aminti mereu de concediul din Grecia, de prietenii la care ții sau de petrecerea de ziua ta.

Citește și:

Galerie foto la tine acasă

O altă idee interesantă este să realizezi o mini-galerie foto la tine acasă. Alege un perete liber, fă o selecție de fotografii reușite și printează-le în diferite mărimi. Cumpără apoi rame la dimensiunile potrivite. Stilul acestora este alegerea ta, în funcție de decor sau de rezultatul dorit. Dacă vrei să obții un aspect haios, optează pentru diferite culori, dacă, în schimb, vrei să păstrezi un aer modern, mizează pe un stil minimalist. Odată înrămate fotografiile, agață-le pe perete păstrând o mică distanță între ele. Le poți fixa în zigzag, în linie dreaptă, în mai multe rânduri sau poți crea diverse modele.

Decorează în nuanțe

Majoritatea aplicațiilor de editare a fotografiilor conțin filtre de culoare. Filtrele pot fi aplicate și direct, pe obiectivul aparatului de fotografiat. Pentru a crea un efect interesant în una dintre încăperile locuinței tale, poți decora un perete cu fotografii în nuanța dorită. Dacă vrei ca modelul să atragă privirile, alege o culoare contrastantă față de culoarea zugrăvelii. Pentru un aspect retro mizează pe fotografii alb-negru. Tot ce trebuie să faci este să selectezi pozele dorite, să aplici filtrul de culoare, după care să le printezi. Sau, după caz, să realizezi fotografiile direct cu filtrul dorit. Lipește-le apoi pe perete, fie sub forma unui pătrat, fie a unui romb sau dreptunghi. În cazul în care cu timpul te plictisești de aceleași imagini, înlocuiește-le din când în când cu unele noi.

Citește și:

Creează un punct focal

O altă idee care va atrage privirile tuturor celor care îți vor trece pragul este să folosești fotografii în loc de tapet. Alege dimensiunile, tipul de hârtie pe care vrei să le printezi și peretele dorit. Poți opta pentru fotografii de familie, sau din vacanțe, pentru a crea o atmosferă pozitivă. Tot ceea ce ți-ar plăcea să privești pentru o perioadă mai lungă de timp. Cumpără apoi adeziv pentru tapet și începe să lipești imagine cu imagine, sau coală cu coală, dacă ai printat mai multe imagini pe coli de dimensiuni mai mari. În final nu-ți rămâne decât să te bucuri de rezultatul obținut, care va da un plus de personalitate încăperii.

Amintiri colorate

Îți plac culorile? Dacă da, ai putea folosi bandă adezivă Washi pentru a realiza rame colorate. Aceasta este autoadezivă, fabricată din hârtie de orez și nu lasă urme după îndepărtare. O găsești în librării sau pe internet, fiind disponibilă într-o mare varietate de nuanțe și modele. Taie bucăți de bandă adezivă la dimensiunea fotografiei și lipește poza direct pe perete. Vei crea un mozaic de amintiri, atractiv și colorat. Aceasta este o idee bună și pentru persoanele care au copii. Cei mici vor fi mai mult decât încântați de o astfel de idee.

Citește și:

Pozele sunt amintiri prețioase care își pierd însă valoare păstrate în telefon sau pe cardurile de memorie. Folosește-ți creativitatea și pune în aplicare idei interesante pentru a admira fotografiile preferate mai des.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.