Setari Cookie-uri

Imagini și felicitări de Paște pe care să le trimiți celor dragi

Oricât de tare ne-am dori să îi avem alături pe toți cei care ne sunt dragi într-o zi sfântă cum este Paștele, nu se poate. Odată cu trecerea anilor, fiecare se îndreaptă într-o altă direcție, asltfel drumurile se despart și doar un mesaj sau un telefon ne mai poate aduce aproape.

De Paște, fă după cum îți spun: trimite un mesaj tuturor celor care au jucat un rol important în viața ta la un moment dat. M-am gândit să fac mai mult pentru tine și să îți pregătesc câteva imagini/felicitări cu urări, numai gata să fie trimise și să bucure sufletele oamenilor.

Felicitari de Paste

Imagini de Paste

Obiceiuri de Paște

  • În Vinerea Mare se trece pe sub masă: unii credincioși trec pe sub masă o singură dată - unicitatea Jertfei Fiului lui Dumnezeu, alții trec pe sub masă de trei ori - cele trei zile în care trupul Mântuitorului a stat în mormânt.
  • Ouăle nu se vopsesc niciodată în Vinerea Mare, ci în Joia Mare. Încondeierea ouălor este un obicei străvechi, un element de cultură spirituală specific românească. Oul roșu simbolizează sângele Domnului, iar cele în alte culori vestesc bucuria primăverii.
  • Vinerea Mare este zi de mare doliu - este ziua în care a fost răstignit și a murit Mântuitorul lumii. Unii credincioși țin post negru.
  • Sâmbăta Mare este ziua îngropării Domnului cu trupul și a pogorarii Lui în iad. Este ziua în care creștinii fac ultimele pregătiri pentru Paște, iar spre seara se odihnesc pentru a participa la slujba de la miezul nopții.
  • În noaptea de sâmbătă spre duminică, credincioșii se spală cu apă curată, îşi pun haine noi, iau cu ei o lumânare şi merg la biserică unde preotul, cu Sfânta Evanghelie şi crucea în mână, iese cu lumânarea aprinsă şi înconjoară biserica de trei ori împreună cu cei aflași la slujbă.
  • Lumânarea de la Înviere se păstrează în casă şi se aprinde în caz de boală sau supărări.
  • În dimineața de Paște e bine să te speli pe faţă cu apa curată dintr-o cană nouă, în care ai pus un ou roşu, unul alb, un bănuţ de argint şi un fir de iarbă verde, semne ale sănătăţii, prosperităţii şi sporului în toate.
  • Se spune că prima persoană care îţi intră în casă, dacă este bărbat, vei avea noroc tot anul.
  • La masa de Paşte e bine să mănânci mai întâi un ou - aduce sănătate pe parcursul anului, apoi peşte şi pasăre.

Felicitari de Paste

Citește și:

Imagini de Paste

Poze de Paste

Felicitari de Paste

Felicitari de Paste

Imagini de Paste

Poze de Paste

Felicitari de Paste

Sursa Foto: Shutterstock/By Alexander Raths/By Nyura, By Akos Nagy, By Jacob_09, By FamVeld, By Jannoon028, By Romeovip_md By Chinnapong

Felicitări de Paște

Transmite-le celor dragi ganduri bune de sărbători cu ajutorul acestor mesaje inspirate!

Paște fericit, dragă prieten! Fie că lumina sărbătorilor să îți înveselească viață și să îți aducă liniște în suflet. Îți doresc sărbători pline de iubire, alături de familie și cei mai apropiați.

Hristos a Înviat! Vă doresc sărbători liniștite și multă pace în suflet, alături de prieteni și familie!

Paște fericit! Transmitem tuturor gânduri bune și frumoase și vă dorim sărbători care să vă aducă zâmbetul pe buze! Cele mai importante lucruri pe Pământ sunt familia și liniștea sufletească, bucurați-vă de tot ce aveți!

Citește și:

Hristos a Înviat! Îți urez, prieten drag, numai zile cu soare- fără nicio urmă de nor pe cer! Să ai sărbători pline de căldură, de zâmbete și de multă sănătate!

Sper că Iepurașul nu s-a lăsat prea mult așteptat anul ăsta și ți-a adus numai daruri minunate! Îți doresc sărbători pline de culoare și multă dragoste! Paște fericit!

Paștele este una dintre cele mai frumoase sărbători ale anului, iar cu ocazia această îți doresc multă sănătate, voie-bună și multe zile senine pentru restul anului! Hristos a Înviat!

Fie că Lumina să vă pătrundă în suflet și în minte, să fiți sănătoși și curajoși în toate cele ce vor urma! Bucurați-va de familie și de prieteni în aceste zile superbe ale sfintei sărbători! Hristos a Înviat!

Citește și:

Dumnezeu să vă dea sănătate, liniște și armonie în casă! Fie că Lumina să vă bucure sufletele și să vă limpezească mintea! Paște fericit, tuturor! Va doresc sărbători pline de zâmbete, multă iubire și căldură!

Hristos a Înviat! Sper că Dumnezeu să va aducă pace cu sinele și multă căldură în familie! Să aveți sărbători minunate, alături de cei pe care îi iubiți! Paște fericit!

Fie că Dumnezeu să vă ocrotească, să vă aducă multă sănătate și o masă bogată în sfânta zi de Paște! Va doresc sărbători cât mai frumoase, alături de oamenii dragi sufletului vostru! Paște fericit!

Hristos a Înviat! Sfânta zi de Paște sper că vă găsit liniștiți și fericiți, înconjurați de oamenii pe care îi iubiți! Vă doresc sărbători frumoase! Paște fericit!

Citește și:

Paște fericit, dragilor! O astfel de zi merită celebrată alături de oamenii cei mai importanți! Vă doresc sărbători pline de iubire și căldură ce va înconjoară sufletul!

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.