Setari Cookie-uri

Un nou studiu arată că animalele de companie sunt un bun partener de binging

Să fim sinceri, a urmări un serial cu o altă persoană are și dezavantaje. Riști să auzi spoilere, să fii înșelat/ă sau, cel mai rău, să ajungi să renunți la filmul sau serialul pe care voiai să îl vezi.

comunicat de presa:

Dragostea pentru animalele noastre de companie a atins un nou apogeu – servicii speciale de taxi pentru ele în Mumbai, concedii pentru îngrijirea câinilor în Italia, sprijin emoțional pentru păuni în SUA – așa că nu ar trebui să fie nicio surpriză că prietenii noștri patrupezi (sau bipezi, dacă iubești păsările) s-au infiltrat și în consumul de divertisment. Conform unui nou studiu Netflix, atunci când vine vorba de timpul petrecut în fața televizorului, 51% dintre românii abonați fac binging pe Netflix și cu animalul lor de companie.

Să fim sinceri, a urmări un serial cu o altă persoană are și dezavantaje. Riști să auzi spoilere, să fii înșelat/ă sau, cel mai rău, să ajungi să renunți la filmul sau serialul pe care voiai să îl vezi. Animalele de companie nu butonează telecomanda și nu îți judecă gusturile (poate), dar sunt și partenerii perfecți pentru îmbrățișări (30% dintre utilizatorii români au luat în brațe animăluțele de companie în timpul unor scene triste sau de groază) sau conversații (21% dintre abonații români la Netflix au vorbit cu animăluțul lor despre un serial sau film la care tocmai s-au uitat).

Citește și:

Totuși, ar trebui să vă avertizăm că binging-ul alături de un animal de companie poate fi și complicat. Mai mult de o treime dintre respondenți (36%) și-au schimbat locul din care se uitau la Netflix pentru ca prietenii patrupezi să stea mai confortabil, 18% le-au oferit recompense pentru a se uita mai mult împreună, iar 12% dintre ei au mers atât de departe, încât au renunțat să se mai uite la un serial sau film pentru că animalul lor de companie nu părea prea încântat. Dar nimeni nu a spus că e ușor.

Așadar, care sunt show-urile despre care se latră, miaună sau ciripește? Stăpânii de câini se uită la patrupedrame precum Narcos și The Crown. Stăpânii de pisici purr-feră serialele sci-fi și s-ar în...toarce mereu la producții ca Black Mirror sau Star Trek Discovery, iar iubitorii de păsări aleg comediile ca Orange is the New Black. Dar serialul care aduce toate speciile împreună este… Stranger Things (#justiceformews).

Citește și:

Cele mai iubite show-uri Netflix & Woof în România:

  1. Narcos
  2. The Ranch
  3. El Chapo
  4. Bright
  5. Star Trek Discovery
  6. 13 Reasons Why
  7. House of Cards
  8. Marvel’s Iron Fist
  9. Chef’s Table
  10. Love
  1. Stranger Things
  1. Chef’s Table
  2. Marvel’s Daredevil
  3. The Last Kingdom
  4. The Crown
  5. The Sinner
  6. Black Mirror
  7. Orange is the New Black
  8. Dark
  9. Alias Grace

Metodologie

Studiul a fost realizat de către SurveyMonkey între 9-25 ianuarie 2018 și se bazează pe mai mult de 50.000 de răspunsuri. Eșantionul este reprezentativ pentru o populație adultă care se uită la Netflix cu animalul de companie în Argeninta, Australia, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Danemarca, Franța, Germania, India, Irlanda, Italia, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Peru, Polonia, Portugalia, România, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Tailanda, Turcia, SUA și Marea Britanie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.