Setari Cookie-uri

5 tendințe ale primăverii în decorațiuni interioare

Primăvara aduce idei noi și în decorațiunile interioare, pe care le poți aplica în propria locuință.

Primăvara este sezonul renașterii, o perioada în care creativitatea și ideile noi capătă un suflu proaspăt. În 2018, primăvara aduce idei noi și în decorațiunile interioare, pe care le poți aplica în propria locuință. Uite care sunt cele mai interesante 5 tendințe de design interior în primăvara lui 2018:

1. Camere monocrome

decoratiuni interioare Una din marile tendințe ale primăverii în decorațiuni interioare constă în limitarea paletei de culori la una singură. Practic, din ce în ce mai mulți designeri folosesc doar nuanțe ale aceleași culori pentru a obține interioare sofisticate. O idee excelentă de renovare, această tendință poate fi ceva mai dificil de pus în aplicare decât altele, din câteva motive.

Atunci când nu pornești de la un interior nou, cel mai probabil va trebui să schimbi mobila și decorațiunile, însă munca nu se oprește aici. Trebuie să acorzi aceeași atenție pereților și podelelor. În unele camere, poate fi suficient să pui tapet și un covor, de aceea poate fi mai simplu să obții un living sau un dormitor monocrom. Ca să obții însă o baie sau o bucătărie monocromă, vei avea nevoie de aceeași nuanță la gresie și faianță. Cu toate că e nevoie de mai mult efort pentru implementarea și întreținerea acestei tendințe, camerele monocrome pot fi de-a dreptul spectaculoase, așa că efortul merită pe deplin.

Citește și:

2. Culori pastelate

decoratiuni interioare Dacă preferi combinațiile de culori, poți încerca să folosești cel puțin 2-3 nuanțe pastelate. Pentru un interior delicat, dar totodată dinamic, ferește-te de culori prea șterse. House Beautiful se referă la acest trend prin sintagma „culori gelato”, datorită asocierii acestora cu înghețata. Anumite nuanțe de roz, albastru, verde, galben sau portocaliu pot fi combinate pentru un efect energic și „dulce”.

Cum să implementezi această tendință cu ușurință în casa ta? Poți opta pentru piese de mobilier în aceste culori, cum ar fi scaune sau măsuțe, textile, cum ar fi draperii și perne, sau poți schimba culoarea pereților.

3. Texturi artizanale

amenajare locuinta Fie că folosești texturile artizanale pentru un stil rustic, fie pentru unul eclectic, aceasta este o tendință care merită explorată în profunzime. De la mobilă până la accesorii, te poți juca în multe moduri cu materialele. Scaunele împletite revin la modă, însă nu sunt singurele. Coșurile (și ghivecele de flori) din nuiele capătă o nouă apreciere în domeniu, la fel ca împletiturile și pernele decorative cu macrameu, conform Ideal Home.

Citește și:

4. Teme și imprimeuri vegetale

amenajare locuinta În sezonul primăvară-vară 2018, ai noroc dacă îți place designul de inspirație naturală, deoarece se poartă temele vegetale. De fapt, sunt mai multe tendințe care converg. În primul rând, designerii au redescoperit farmecul imprimeurilor botanice. Prin urmare, poți folosi lenjerii de pat cu flori, frunze sau insecte.

În al doilea rând, se poartă temele tropicale, care se manifestă în principal prin mult verde închis și imprimeuri cu frunze de palmieri, dar și prin includerea multor plante de interior - în special monstera, dar și alte plante decorative prin frunze.

Nu în ultimul rând, tendințele acestui sezon indică și o mică vedetă a decorațiunilor interioare: ananasul. Unul dintre cele mai populare motive folosite de designeri în acest sezon, ananasul înlocuiește vedeta anului trecut, cactusul. Cum îl poți include în casa ta? Poți opta pentru seturi de baie cu forme inspirate de ananas, seturi de veselă cu imprimeuri de ananas sau oglinzi în formă de ananas.

Citește și:

5. Stilul vintage modern

decoratiuni interioare Unul dintre stilurile în vogă în această perioadă este cel vintage modern. În teorie, acesta poate părea contradictoriu, însă, în practică, combinația dintre nou și vechi poate fi de-a dreptul captivantă. Unul din motivele pentru care acest stil a revenit în tendințe este pasiunea pentru reciclare și obiecte vechi. Astfel, multe persoane aleg un stil modern pentru casa lor, pe care îl completează cu lămpi vechi, fotolii vintage și alte obiecte de acest tip.

Sursă foto: Shutterstock, Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.